- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (11.05.2019, 09:38)
- Lucia Ciocarlie , Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Marius Tucă Show. Mihaela Bilic: Nu putem să îi oprim pe oameni din mâncat decât tăindu-le maţele
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic afirmă că operaţia de micşorare a stomacului este un beneficiu pentru cei care nu suferă de bulimie sau sunt compulsivi. Condiţiile sunt ca pacienţii să fie corect informaţi despre efectele de cele mai multe ori tragice şi să fie monitorizaţi postoperator.
Urmărește
1344 afișări
Mihaela Bilic este de acord cu operaţia de micşorare a stomacului, dar atrage atenţia că, în cazul persoanelor cu episoade bulimice sau de mâncat compulsiv, operaţia nu rezolvă nimic, ci dimpotrivă.
“Sunt de acord cu condiţia şi asta este o chestiune care în străinătate face o diferenţă între a fi admis ca pacient sau nu, în momentul în care ai episoade de mâncat compulsiv şi episoade bulimice te descalifici, de ce? Pentru că acolo este vorba nu de alimentul în sine, ci de un tip de comportament pe care îl are persoana respectivă de impulsivitate, da? Şi atunci în momentul în care unei astfel de persoane îi blochezi stomacul şi nu mai poate mânca comportamentul compulsiv nu dispare şi va face switch-ul de la mâncare trece la alte ingrediente. (...) Atunci vei avea nevoie de lucruri care să îţi satisfacă această compulsivitate, înseamnă alcool, înseamnă ciocolată topită, înseamnă brânză topită, oamenii, organismul, mintea noastră este atât de dementă în adevăratul sens al cuvântului încât poate găsi soluţii la orice. Deci trece prin acest stomac, trece dacă tu vrei neapărat să mănânci”, a explicat medicul nutriţionist.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Mihaela Bilic spune că operaţia este necesară în cazul unei greutăţi de 150-200 kilograme, ceea ce reflectă, totodată, şi drama omului modern.
“Este fabuloasă pentru că, iată, ne aduce şi în această, dacă vreţi, drama omului modern, nu putem să îi oprim pe oameni din mâncat decât tăindu-le maţele, da. Este tragic într-un fel. (...) Este un alt lucru din păcate cu care ne confruntăm, apropo de superficialitate şi comoditate, oamenii nu mai sunt dispuşi să îşi bată capul pentru ei şi atunci este o soluţie, exact cum ne place nouă, mai ales într-o ţară ca România şi peste noapte, iată”, a subliniat medicul nutriţionist.
Mihaela Bilic a subliniat însă că există şi multe probleme legate de operaţia de micşorare a stomacului, neglijate în România, inclusiv în cazul copiilor.
„Nu se mai gândeşte nimeni şi nu spune nimeni, aici am mici să zic aşa, semne de întrebare. Mă uitam în Franţa, oamenii sunt supravegheaţi extrem de mult, în Franţa în Israel, în toate ţările, post operator, la noi nu ştiu cât se întâmplă, nu cred şi am dubii. Nu se vorbeşte deloc în momentul în care te duci la operaţie despre problemele şi belele, adică ţi se prezintă totul extrem de roz, iar lucrurile alea le vei descoperi pe pielea ta când oricum nu mai ai de ales. Nu numai că operaţia este ireversibilă, dar respectivul, adică tipul acela de alimentaţie cu carenţele de rigoare şi cu ce anume se întâmplă în tot organismul tăi, este pe propria răspundere şi este pe viaţă. Dacă respectivul individ are 40 de ani sau 50 de ani e una, dar să faci astfel de operaţie unui copil de 7 ani şi să nu-ţi pui problema ce se va întâmpla cu el..”, a avertizat medicul nutriţionist.
Mihaela Bilic a atras atenţia şi asupra uşurinţei cu care medicii şi pacienţii recurg la asfel de operaţii, ignorând faptul că problema nu este dimensiunea stomacului, ci creierul. Şi, în acest caz, pacienţii, care aşteptau o schimbare în bine a vieţii lor, vor avea parte de contrariu.
“Din păcate, este o mult prea mare uşurinţă şi o mult prea mare dorinţă şi a pacienţilor şi medicii îi susţin în această atitudine de a scăpa în mod miraculos şi de a putea, că aici este beleaua, iar ne întoarcem la păcătoşenia asta a totului nostru de om să putem mânca cât vrem fără să ne îngrăşăm. Ori lucrul acesta porneşte de la o premisă greşită, dacă noi vrem să facem lucruri pentru care să nu plătim să nu avem cum ar veni, între ghilimele, responsabilitate, atunci, da, operaţia este salvatoare. Însă, atenţie mare, capul nu se potoleşte prin operaţie, iar dacă respectiva persoană nu are cu adevărat curajul de a privi în interior şi de a îşi pune întrebările corecte legate de viaţă, împlinire, echilibru şi fericire, viaţa de după operaţie este aproape garantat, depresie, nefericire, cum să vă spun, neintegrare pentru că până atunci ca gras aveai un motiv, erai nefericit pentru că erai gras, acum slab fiind nu mai poţi nici tu şi nici cei din jur accepta nefericirea, nu îţi găseşti drumul…Nu mai ai motiv, nu mai este vinovat în viaţa ta pentru tot eşecul tău şi foarte important, odată gras fiind nu te mai poţi vedea, nu mai poţi trăi ca persoană slabă. Este foarte multă depresie post operator, sunt multe cazuri de sinucidere, sunt multe cazuri de alcoolism, sunt multe cazuri de droguri, sunt multe cazuri de oameni care încep să ia pastile ca să uite”, a mai explicat medicul nutriţionist.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: În premieră: Poliţiştii de pe litoral vor avea aparate pentru depistarea consumului de droguri
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe