- Home
- Social
- (10.04.2019, 19:00)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Marius Tucă Show: Timpul şi timpurile cu un actor desăvârşit/ Horaţiu Mălăele: “Şi până la urmă ce e viaţa? O boală grea cu transmisie sexuală”
Actor, regizor, scriitor, pictor şi caricaturist, Horaţiu Mălăele nu se plânge de lipsa timpului şi ia lucrurile aşa cum sunt. Îi este comodă fatalitatea, este îngăduitor cu generaţia Facebook şi are un cult pentru mari actori ca George Constantin şi Toma Caragiu. Sunt câteva dintre destăinuirile lui Horaţiu Mălăele la emisiunea Marius Tucă Show.
Urmărește
2193 afișări
“Am şi nu am, iau lucrurile aşa cum sunt. Nu ştiu, nu sunt chinuit, nu sunt foarte chinuit. Evident, timpul e o noţiune pe care puţini o cuprind, şi puţini o cuprind şi nici nu trebuie poate să o cuprindem. E aparţinătoare a lui Dumnezeu să zic aşa. Noi ne scăldăm în zona asta, şi ne bălăcim sau cum spunea Nichita, ne învârtim”, spune Horaţiu Mălăele, întrebat când mai are timp de timp.
Într-un interviu de excepţie, Horaţiu Mălăele vorbeşte despre marii actori ai scenei româneşti, despre noua generaţaie şi viaţa pe Facebook, dar şi despre cum intră într-un rol şi îşi pregăteşte spectacolele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
-
The Guardian: Cum plănuieşte Donald Trump să conteste alegerile prezidenţiale din SUA dacă le va pierde
-
Polonia va investi 750 de milioane de dolari pentru a stimula producţia de muniţie
Redăm ideile principale din emisiunea Marius Tucă Show:
“Încă o dată spun. Aşa cred, nu ştiu, nu se întâmplă decât ceea ce trebuie. Această formă de fatalitate îmi este comodă. Mai scriam undeva, după miliarde, miliarde, miliarde de miliarde de ani de inexistenţă, ocupi spaţiul acesta mic, undeva, să te enervezi pe vecinul de bloc că nu a stins lumina pe scară e o chestiune de risipire. Deci eu cred că trebuie să luăm lucrurile aşa cum sunt, chiar dacă sunt rele şi uneori foarte rele, totuşi să găsim un prilej de bucurie că trăim pe lângă ele. (...) Şi până la urmă ce e viaţa? O boală grea cu transmisie sexuală”.
Horaţiu Mălăele este îngăduitor cu noua generaţie, îngăduinţă ce vine dintr-o raportare la propria generaţie. “Tu la rândul tău ai fost şi eu la rândul meu pentru părinţii mei am fost puţin decadenţi, puţin săriţi de pe fix. Aşa am fost, cu părul nostru, cu flower-power (...) copiii sunt foarte informaţi, în relaţia lor cu Instagram, cu Facebook, sunt extraordinari de informaţi. Nu mai citesc nimic, toţi butonează, (...) Ăsta-i modelul acuma”.
În acest remember al generaţiilor, marii actori ocupă un loc aparte în panteonul lui Horaţiu Mălăele: “George Constantin e un actor pentru generaţiile care din greşeală sau cu intenţie nu-l cunosc sau nu-l recunosc, a fost un actor imens. După părerea mea, el, dimpreună cu Toma Caragiu, au marcat a doua perioadă a secolului trecut, să zic aşa, sau finalul secolului trecut. Ei au fost actorii măreţi. E un portret pe care i l-am făcut cu sufletul pentru că l-am cunoscut foarte bine şi mi-a fost prieten.(...) Şi îl consider în continuare unul dintre cei mai mari actori pe care i-a avut pământul ăsta.(...) Pe Toma l-am cunoscut bine şi am fost prieten cu el. Într-un fel îmi pare rău dar asta e istoria. E cunoscut mai mult în creaţiile lui de la televiziune decât în rolurile lui mari. Ele nu au rămas dintr-o mare neglijenţă”.
Un loc special în viaţa celui care avea să fie Horaţiu Mălăele îl ocupă profesorul de desen, Nicu Gherghe. “A fost zâna mea cea bună. Pentru că desenam foarte prost şi am desenat în primele clase foarte prost, chiar am luat premiul II acolo unde toată clasa lua premiul I, am luat premiul II din cauza asta, pentru că desenam foarte prost şi am desenat până în clasa a IV-a, şi într-a V-a, a venit zâna cea bună, acest arhanghel care m-a vestit că totuşi desenez genial. Eu desenam în continuare foarte prost, dar pentru că el mi-a spus că eu sunt genial, eu m-am apucat de treabă”, a mărturisit actorul.
Are Horaţiu Mălăele propriul secret? Cum pregăteşte o piesă, un film? “Văd o lumină şi încerc să mă duc spre ea. Evident, mai greşeşti drumul, te mai rătăceşti. (...) actorul este o fire complicată, niciun actor nu seamănă cu celălalt, traseele sunt diferite şi aşa mai departe. Şi, pe urmă, munca de convingere ţine şi de inteligenţa fiecărui actor, şi de gradul lui de cultură şi de informaţia lui, şi aşa mai departe. Sunt lucrurile care se complică dintr-o dată intrând în chimie regizorul cu actorul, două firi total diferite. Şi amândoi vor să aducă...nu să-l aducă pe actor la personaj, ci să aducă personajele toate la un spectacol”, mărturiseşte Horaţiu Mălăele.
Recunoaşte că o cronică negativă nu este deloc mobilizatoare : “Este destul de greu, destul de stresant, de asta nu iubesc foarte mulţii critici care în două cuvinte distrug un spectacol la care este enorm de multă muncă. Afară e vopsit gardul, înăuntru leopardul, se munceşte pe coate şi cu mult sânge şi uneori e distrugător. E distrugătoare o cronică, e distrugătoare de-adevăratelea. Sunt foarte mulţi actori care capotează, unii eşuează în băutură, alţii eşuează de tot, se retrag, din cauza unei cronici şi a unui om mic care a făcut o cronică mică. Şi a distrus un om. Se întâmplă cam peste tot, dar spune unul, nu-l numesc, un critic, şi nu eram de acord cu el, zicea: <Pe mine nu mă interesează dacă femeia ţipă şi copilul este mort>. Pe el îl interesa numai copilul sănătos. Era o politică spartană şi în gândire şi în ceea ce spunea. Deci, nu prea sunt de acord”.
Horaţiu Mălăele se declară un actor nu foarte docil, dar gata să asimileze lucruri neştiute: “Nu sunt foarte docil. Depinde. Depinde. Nu ştiu. Am lucrat cu regizori mari şi i-am ascultat, am lucrat cu regizori extrem de mari de la care am învăţat. Este o mare bucurie, ca la un moment dat când ai sentimentul că ştii tot, să vină unul şi să-ţi pună un bulgăre de aur. Mi s-a întâmplat. Eram o vedetă, sau, mă rog, o pseudo vedetă, eram destul de glorificat după spectacole mari pe care le-am avut în Nottara şi nu numai şi dintr-o dată a apărut Vlad Mugur. Pentru mine a fost o revelaţie. Pentru că de la Vlad am învăţat lucruri neştiute. Si a venit, nu ştiu, cred că a venit la timp. (...) Te reinventezi, şi datoria ta ar fi ca la rându-ţi să transmiţi mai departe, adică să nu moară acolo.
Interviul integral îl puteţi urmări în VIDEO.
Partea a doua a interviului cu Horaţiu Mălăele va putea fi urmărită joi, 11 aprilie, de la ora 19.00
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: VIDEO - Un tramvai a pornit singur şi s-a oprit abia la două staţii distanţă. A lovit maşinile care i-au ieşit în cale, iar două pesoane au ajuns la spital
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:03
Nicu Ştefănuţă: Noua Comisie Europeană să lupte mai mult pentru agricultura sustenabilă
-
astăzi, 13:51
LIVE UPDATE Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Votul care va decide viitorul SUA şi al lumii. Donald Trump vs Kamala Harris. Cum se desfăşoară votul şi care sunt statele decisive / S-au deschis primele secţii de votare de pe Coasta de Est