- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.08.2015, 14:59)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marş nocturn al bicicliştilor în Capitală, pentru a atrage atenţia asupra prevenirii melanomului - VIDEO
Bicicliştii se adună, sâmbătă seară, în Parcul Izvor şi pleacă în marş pe traseul Bulevardul Naţiunile Unite - Piaţa Victoriei - Arcul de Triumf - Parcul Herăstrău, pentru a atrage atenţia asupra măsurilor de prevenire a melanomului, care provoacă 80 la sută din decesele cauzate de cancerul cutanat.
Urmărește
141 afișări
Marş nocturn al bicicliştilor în Capitală, pentru a atrage atenţia asupra prevenirii melanomului - VIDEO (Imagine: Andrei Pungovshi/Mediafax Foto)
"Bicicliştii pedalează împotriva melanomului" este primul marş al bicicliştilor prin care se doreşte să fie tras un semnal de alarmă asupra necesităţii educaţiei despre cea mai gravă formă de cancer de piele.
Melanomul este responsabil de patru la sută din cancerele de piele, dar provoaca 80 la sută dintre decesele cauzate de cancerul cutanat. Depistat din timp, melanomul se vindecă în 98 la sută din cazuri.
Bicicliştii, membri ai clubului Hai cu Bicla şi ai asociaţiei Adevăraţii Veloprieteni România, se vor aduna sâmbătă, la ora 19.30, la alveola din Parcul Izvor, unde vor primi brăţări UV şi tricouri reflectorizante. Aceştia vor pleca la ora 21.00 în marş, pe traseul Parcul Izvor - Bd. Naţiunile Unite - str. B.P. Hasdeu - str. Berzei - Calea Buzeşti - Piaţa Victoriei - Bd. Aviatorilor - Piaţa Charles de Gaulle - Bd. Constantin Prezan - Arcul de Triumf - intrarea în Parcul Herăstrău, unde vor ajunge în jurul orei 22.00. Bicicliştii vor merge pe traseul Parcul Izvor - Parcul Herăstrău pe prima bandă şi vor fi însoţiţi de motocicliştii de la Poliţia Rutieră.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Noul comisar pentru mediu al UE: „Am vorbit prea puţin despre apă". Seceta şi pierderile de pe conducte afectează industrii întregi
-
Vinul roşu se confruntă cu un declin „existenţial”. Specialist francez, despre vin: "Dacă bunicul bea 300 de litri de vin roşu pe an, tatăl bea 180 de litri, iar fiul, 30 de litri”
-
Polonia exclude Ungaria de pe lista de invitaţi la evenimentul de preluare a preşedinţiei rotative a UE
"Biciclişti pedalează împotriva melanomului" face parte din campania "Un viitor fără pată", desfăşurată pentru al treilea an consecutiv de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România.
Melanomul poate fi depistat foarte simplu, un alfabet al simptomelor vizibile şi un film educativ de două minute fiind disponibil pe https://www.youtube.com/watch?v=NC9fi4H8dvg.
Nouă din zece români nu au fost la un control dermatologic în ultimul an, deşi peste 50% dintre ei sunt conştienţi că aluniţele pot reprezenta un pericol pentru sănătate, arată un studiu al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, organizatorul campaniei "Un viitor fără pată".
Deşi evoluţia aluniţelor este un semnal de alarmă, iar atunci când este vorba despre sănătatea pielii celor dragi, majoritatea obişnuiesc să le explice pericolele expunerii necontrolate la soare şi importanţa folosirii cremei pentru protecţie solară, românii, şi în special tinerii, nu obişnuiesc să îşi protejeze pielea atunci când se expun mai mult timp la soare sau când practică sport în aer liber, susţine organizatorul campaniei.
Datele oficiale arată că, în lipsa unor programe ample şi constante de educare şi prevenţie, atât în rândul tinerilor, cât şi al adulţilor, incidenţa melanomului malign creşte.
Specialiştii spun că una dintre cele mai importante metode de prevenţie împotriva dezvoltării melanomului o reprezintă propria examinare a pielii. Atunci când analizăm o aluniţă sau o leziune de pe piele, este necesar să fim atenţi dacă apar următoarele aspecte: asimetria, bordura neregulată, culoarea neomogenă, diametrul peste 6 mm şi dacă leziunea evoluează (îşi modifică aspectul) de la o lună la alta.
În prezent, potrivit Skin Cancer Foundation, melanomul este cea mai comună formă de cancer pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 şi 29 de ani şi a doua cea mai comună formă de cancer pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 19 ani, metoda de prevenţie indicată de medicii specialişti fiind controlul şi analiza periodică a aluniţelor cu ajutorul dermatoscopului.
Conform Skin Cancer Foundation, pe plan mondial, în fiecare oră, o persoană cu melanom moare, iar în 2015 este estimat că 9.940 de persoane vor deceda ca urmare a diagnosticării cu această formă de cancer.
În România, aproape o treime dintre cei care au fost depistaţi cu această formă de cancer mor anual. Totodată, se înregistrează o incidenţă a persoanelor diagnosticate cu melanom malign în creştere în ultimii 25 de ani - de la 1,2 la o sută de mii de oameni la 4,5 la o sută de mii.
Citește pe alephnews.ro: Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Banii îți aduc fericirea dacă îi cheltui pentru binele altora. Cei cu venituri mari sunt fericiți când cumpără cadouri pentru alții
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Ilona Brezoianu i-a dat replica lui Dan Negru după ce a criticat audiențele Revelionului de la Antena 1: „Monștri sacri”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe