- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marş virtual pentru îmbunătăţirea legii privind experimentele pe animale
Mai multe organizaţii nonguvernamentale au lansat, miercuri, marşul virtual "Spune NU testelor pe animale!", pentru a informa oficialii europeni asupra noilor cerinţe de modificare a directivei existente despre experimentele pe animale.
Marş virtual pentru îmbunătăţirea legii privind experimentele pe animale
Organizaţiile nonguvernamentale Vier Pfoten, Dr. Hawden Trust for Humane Research şi Humane Society international au lansat un marş virtual prin care susţin publicul în ceea ce priveşte stoparea testării pe animale, în contextul în care membrii Parlamentului European vor vota în luna mai propunerile referitoare la aducerea la zi a directivei asupra testării pe animale.
Marşul virtual "Spune NU testelor pe animale!" a fost lansat în 13 limbi europene, printre care şi română, şi reprezintă o premiră la nivel global în domeniul campaniilor pentru protecţia animalelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Potrivit iniţiatorilor, în Europa mai mult de 12 milioane de animale sunt folosite în fiecare an pentru experimente, diferite animale precum iepurii, câinii, pisicile şi maimuţele fiind folosite în experimente ce le cauzează leziuni şi un grav disconfort psihic.
"Legea care reglementează aceste experimente, şi anume Directiva 86/609, a fost concepută cu mai mult de 20 de ani în urmă şi este depăşită. Pe parcursul anilor, s-au conturat mai multe propuneri de îmbunătăţire a situaţiei: o mai bună protecţie a animalelor, stoparea testării pe primate, crearea unui cod etic şi găsirea de noi soluţii pentru încetarea experimentelor pe animale. Cu toate acestea, giganţii industriei farmaceutice şi industriile ce se bazează pe experimentele pe animale fac un lobby puternic să elimine orice noi măsuri de stopare a testării pe animale. Mai mult decât atât, se opun chiar şi stabilirii unei limite de re-utilizare a animalelor în experimente", susţin iniţiatorii marşului virtual într-un comunicat de miercuri.
Parada virtuală marchează începutul unei campanii la nivelul întregii Europe, având ca scop îmbunătăţirea legislaţiei referitoare la experimentele pe animale.
"Revizuirea Directivei 86/609 reprezintă un moment cheie în istoria modului în care Europa tratează animalele, iar marşul virtual este o iniţiativă unică şi inovativă de a-i determina pe cei care iau deciziile la Bruxelles să asculte doleanţele cetăţenilor UE. Europa are ocazia să conducă lumea pe calea înlocuirii testării pe animale cu tehnici mai avansate ce implică neutilizarea fiinţelor vii în astfel de experimente", se arată în comunicat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul