Marşul pensionarilor militari din Bucureşti s-a încheiat fără incidente

Pensionarii militari au încheiat luni, la ora stabilită, 15.00, marşul de protest prin Bucureşti, după ce au depus proteste la MAI, SRI, MApN şi Preşedinţie, ei stabilind că o nouă acţiune de protest va avea loc la 1 martie în cazul în care revendicările lor nu vor fi respectate.

Urmărește
4 afișări

Peste 2.500 de protestatari, precedaţi de o fanfară şi purtând cu drapele, pancarte, dar şi cu o mască înfăţişând un cap de mort au traverstat, luni, Bucureştiul pe traseul Piaţa George Enescu, Calea Victoriei, Bulevardul Naţiunile Unite, Libertăţii, Calea 13 septembrie, şoseaua Panduri, strada Doctor Reiner, punctul final al marşului fiind platoul din faţa Academiei Militare unde s-au oprit şi au scandat diverse sloganuri împotriva puterii, timp de o oră.

Delegaţii ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere au depus proteste la MAI, SRI, MApN şi la Cotroceni. De asemenea, un grup de reprezentanţi ai manifestanţilor a depus un protest la Guvern.

La trecerea prin faţa MAI, protestatarii au huiduit şi au cerut demisia ministrului Traian Igaş, scandând sloganuri împotriva acestuia: "Igaş, nu uita, a trecut vremea ta", "Igaş tâmplarul, ne-a adus amarul".

Ei şi-au continuat apoi traseul pe Calea Victoriei oprindu-se pentru câteva minutre în faţa Cercului Militar, unde a fost intonat imnul naţional.

Protestatarii au continuat marşul cerând demisia preşedintelui şi a Guvernului. "Unitate", "Români , veniţi cu noi", "Jos dictatorul", Jos tiranul", "Nu vă fie frică, şi Băsescu pică", "Ruşine" au scandat ei pe tot traseul, fiind priviţi.

Protestatarii au depus de asemenea un manifest la SRI şi apoi, la MApN, unde au cerut demisia lui Gabriel oprea.

Manifestanţii au promis, aşa cum de altfel este scris în în manifestul depus la instituţii, că se vor reîntâlni la 1 martie, când plănuiesc o nouă acţiune în cazul în care solicitările lor nu vor fi soluţionate.

Mitingul s-a încheiat cu câteva minute înainte de ora stabilită şi s-a desfăşurat fără incidente.

La eveniment au luat parte, potrivit datelor Jandarmeriei, peste 2.500 de persoane, iar 200 de jandarmi au fost mobilizaţi în total în punctele prin care aceştia s-au deplasat.

Protestatarii au fost însoţiţi pe o parte a traseului de viceprimarul Victor Iovici. Acesta a declarat că nu a venit în calitate de susţinător, ci pentru a se asigura că "lucrurile merg bine". El a spus că în cursul nopţii Primăria a intervenit pentru deszăpezirea traseului, astfel încât manifestanţii să poată mărşălui fără dificultăţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici