Mărturia cutremurătoare a medicului Horia Trăilă de la Spitalul din Mioveni: Colegii îmi spun: "Nu mai putem, suntem rupţi, avem şi noi familii!"

  • Managerul Spitalului din Mioveni atrage atenţia asupra lipsei acute de personal din unitatea sanitară
  • Spitalul din Mioveni are dotări ultramoderne şi este singurul spital construit de la zero în ultimii 30 de ani
  • Dr. Trăilă: În spitalul covid avem numai 3 medici infecţionişti, ATI-şti nu avem, este unul singur pe prestări servicii
  • Dr. Horia Trăilă: Aceşti oameni sunt eroi, dar sunt nişte eroi care au parte de multe înjurături
Urmărește
7174 afișări

Managerul şi medicul Horia Trăilă de la Spitalul din Mioveni îmi mărturiseşte situaţia din spital cu ochii închişi. De oboseală, de epuizare. Din aprilie nu a avut nici măcar o zi de concediu. Ziua lui de muncă are 12 ore şi vine şi în week-end la spital. Cea mai mare problemă, care îi extenuează pur şi simplu pe medicii care încă lucrează aici, este faptul că sunt extrem de puţini. Şi asta într-un judeţ aflat în topul cazurilor de covid 19. 

În spitalul vechi destinat pacienţilor cu covid, aflat imediat lângă clădirea nouă, lucrează numai 3 medici infecţionişti, la 67 de paturi. Mai sunt 7 paturi de ATI, pentru pacienţii aflaţi în stare critică, numai că nu există ati-şti. Nici aici, şi nici în spitalul nou. Ar fi nevoie de cel puţin 9 astfel de specialişti! Din păcate, pe perioada stării de alertă, posturile nu pot fi scoase la concurs iar de detaşare de personal din alte părţi nu se aude nimic. 

Problemele nu se opresc aici. medicul spune că mulţi pacienţi nu înţeleg că situaţia actuală impune condiţii speciale de muncă. De multe ori după câteva ore în combinezon ţi se face rău, spune Dr. Trăilă, şi trebuie să te refaci cu o perfuzie. 

”Obosiţi e puţin spus, suntem extenuaţi. Ne-am făcut deja datoria, nu mai putem, suntem rupţi, avem şi noi familii. Aceşti oameni sunt eroi şi sunt nişte eroi care au parte de multe înjurături. Nu poţi să vii la ei cum vii într-un spital normal, la salon, cum sună soneria, nu poţi, pentru că de fiecare dată trebuie să te echipezi. Unii dintre ei spun, vai, dar nu ne-a prins vena din prima, este foarte greu în momentul în care ai combinezon, ai două perechi de mănuşi, ai ochelari, dacă porţi şi ochelarii tăi, după aceea ai şi ochelari de protecţie, şi vizieră, se aburesc imediat din cauza măştii, foarte greu vezi. Nu mai ştim de unde să luăm oameni, dacă se contaminează un procent mic, efectiv nu mai avem de unde să luăm oameni să-i înlocuim!”, a declarat medicul Horia Trăilă, managerul spitalului din Mioveni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici