Mărturia franţuzoaicei de 71 de ani violată de zeci de bărbaţi cu complicitatea soţului. Cu ce se ocupa bărbatul în timpul derulării actelor sexuale

Procesul a început cu peste 50 de inculpaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 74 de ani, pentru cei zece ani de abuz în care Dominique Pélicot şi-a batjocorit soţia, Gisèle.

Urmărește
3899 afișări
Imaginea articolului Mărturia franţuzoaicei de 71 de ani violată de zeci de bărbaţi cu complicitatea soţului. Cu ce se ocupa bărbatul în timpul derulării actelor sexuale

Gisèle Pélicot

Ar fi putut să ceară un proces închis, să rămână anonimă şi să-şi protejeze ceea ce i-a mai rămas din viaţă, după ce a descoperit că soţul a drogat-o timp de zece ani şi apoi a permis unui număr mare de bărbaţi să intre în casă şi să o violeze.

Dar Gisèle Pélicot a depus mărturie, joi, 5 septembrie, la tribunalul din Avignon, într-unul dintre cele mai urmărite procese din ultimii ani în Franţa în faţa soţului ei, Dominique Pélicot, şi a tuturor celorlalţi bărbaţi acuzaţi, care au vârste cuprinse între 26 şi 74 de ani.

Cei mai mulţi dintre ei purtau o mască chirurgicală, pentru a-şi acoperi o parte a feţei.

De ce a ales proces public

Ea, în vârstă de 71 de ani, cu trei copii şi şapte nepoţi, victima unei serii şocante de abuzuri, a spus că „faţada ei este solidă, dar înăuntrul ei este un câmp în ruină” şi s-a descris ca fiind „un boxer care cade şi îşi revine”.

În mărturia ei, Gisèle Pélicot a explicat că a ales un proces public pentru ca povestea ei să ajungă la cât mai mulţi oameni: „Este important să vorbim despre acest flagel. O fac în numele tuturor femeilor care sunt supuse acestuia”.

Este şi motivul pentru care a ales să păstreze numele de familie al fostului ei soţ pe toată durata procesului, iar apoi să-şi reia numele de fată.

Cum s-a descoperit totul? În septembrie 2020, soţul, Dominique Pélicot, a fost oprit de poliţie pentru că filma cu o cameră sub fustele unor femei din supermarket.

Poliţia i-a confiscat telefonul, computerul şi mai multe hard disk-uri.

Tablete de Temesta

În investigaţiile care au urmat,s-au găsit mii de dialoguri pe un site de chat gratuit, Coco.fr, şi pe o cameră de chat special numită „A son insu”, „Fără să ştie”.

Din conversaţii se descoperă că, de vreo zece ani, Dominique îi dă soţiei sale, la ora cinei, ascunse în mâncare, mai multe tablete de Temesta, o benzodiazepină folosită pentru anxietate şi insomnie.

După ce a drogat-o, a lăsat bărbaţi să intre noaptea, permiţându-le să-şi violeze soţia inconştientă. Nu a cerut bani în schimb, ci doar acceptul de a putea viziona şi filma momentele.

Pe un stick USB, Poliţia a găsit sute de videoclipuri catalogate după data şi numele violatorului, aşa cum a apărut în chat: lista conţinea numele a 83 de violatori.

Poliţiştii, în doi ani de anchete, au identificat 51 dintre aceştia, care au fost apoi arestaţi. Au între 30 şi 74 de ani, locuiesc nu prea departe de casa cuplului, care stătea în Provence de 50 de ani.

De la soldaţi la şoferi de camioane

Sunt pompieri, soldaţi, gardieni, asistente, jurnalişti, şoferi de camioane. Unii dintre ei, în urma percheziţiilor poliţiştilor, au fost judecaţi pentru alte infracţiuni, în special legate de exploatarea copiilor.

Mulţi au negat acuzaţiile, susţinând că nu şi-au dat seama că femeia este inconştientă sau că le-a fost suficient să fi primit „permisul” soţului. Unul dintre ei a vorbit chiar despre „viol involuntar”.

Ancheta publicată de „Le Monde” în iunie 2023 explică regulile pe care bărbatul le dădea străinilor, înainte de a intra în casă şi de a-şi abuza soţia sedată. Fără tutun sau parfumuri, mai intâi trebuiau să se spele pe mâini cu apă fierbinte, ca să nu o trezească.

Trebuiau să se dezbrace în bucătărie, ca să nu uite nimic din cameră, să parcheze nu departe de casă şi să ajungă pe jos. Când poliţiştii au chemat-o pentru prima dată pe femeie şi i-au arătat fotografiile şi filmuleţele făcute de soţul ei, a avut brusc explicaţia pentru ani de terori nocturne misterioase.

S-a ales cu patru boli cu trasmitere sexuală

De-a lungul anilor, a contractat patru boli cu transmitere sexuală. Dominique le-a spus violatorilor soţiei sale că nici măcar nu trebuie să folosească prezervative.

Pe hard disk-urile sale, Poliţia a găsit 728 de imagini cu exploatarea sexuală a copiilor şi o negociere prin Skype cu un bărbat pentru a-şi viola fiica de 15 ani, care era şi ea sedată.

Calmă şi extrem de lucidă. Aşa a descris presa franceză mărturia doamnei Gisèle, care, vorbind despre violurile suferite, a spus că a fost tratată „ca un sac de gunoi, o păpuşă de cârpă”.

Când unul dintre avocaţi a sugerat că inculpaţii au fost „manipulaţi, copleşiţi de planul penal” al lui Dominique Pélicot, ea a răspuns că toţi bărbaţii „ştiau exact ce fac şi în ce stare mă aflu. Un apel telefonic mi-ar fi putut salva viaţa. Niciunul dintre ei nu a făcut-o”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici