- Home
- Social
- (03.06.2020, 15:56)
- Mădălina Bucur
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Masca de protecţie la examene, o dificultate pentru elevii cu probleme respiratorii sau ochelari
- Elevii care urmează să susţină Evaluarea naţională şi examenul de Bacalaureat sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, pentru a limita răspândirea infecţiei cu SARS-CoV2.
- Anxietatea şi dificultatea de a respira, printre problemele cu care se confruntă candidaţii în sala de examen.
- Un psiholog oferă câteva tehnici de respiraţie menite să-i ajute pe elevii cu ochelari sau cu deficienţe respiratorii.
Urmărește
389 afișări
Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în sălile de examen. Pentru elevii care poartă ochelari sau au probleme respiratorii, aceasta reprezintă nu doar o metodă de protecţie împotriva răspândirii noului coronavirus, ci şi o problemă: ochelarii se aburesc, ritmul respirator suferă modificări.
Specialiştii recomandă elevilor ca în timpul examenului să respire profund pentru a se linişti, să nu se gândească la faptul că se vor sufoca şi să îşi amintească motivul pentru care poartă mască: protejarea lor şi a celorlalţi. Elevii care poartă ochelari pot apela la lentile de contact zilnice sau lunare, pentru a scăpa de stresul ştergerii acestora.
„Fac o simulare de examen sa văd cât reuşesc sa scriu înainte să mi se aburească ochelarii.. deja simt un disconfort, iar acum ochelarii mei sunt complet aburiţi. Nici măcar nu mai văd foaia şi au trecut abia 19 secunde”, a relatat reporterul Mediafax, Mădălina Bucur.
„Atunci când începem să resimţim teamă, anxietate, respiraţia noastră începe să devină sacadată, ceea ce face ca întregul nostru organism să intre în stare de alertă. Să suportăm mai uşor stările de anxietate, începem să purtăm masca acasă, începem cu un interval scurt de 30 de secunde şi mărim treptat perioada aceasta până când disconfortul asociat purtării ei dispare”, a explicat psihologul Ana Maria Cazan.
Evaluarea Naţională începe pe 15 iunie 2020, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, iar Bacalaureatul, pe 22 iunie, la aceeaşi materie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: BAC 2020. Orban anunţă o sesiune specială şi pentru Bacalaureat. Când vor avea loc examenele
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
De Crăciun, dăruiește din suflet: Prințul William urmează pașii caritabili ai mamei sale, prințesa Diana
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe