"În calitate de primar general, sunt direct responsabil de personalul din toate instituţiile Bucureştiului, de la teatre până la administraţii şi regii, subordonate Consiliului General", a spus primarul Capitalei.
Potrivit edilului şef al Capitalei, anunţul lansat de reprezentanţii câtorva ministere şi ai structurilor administrative din ţară privind restructurarea personalului din administraţia publică locală "nu are o bază legală, nefiind vorba despre 1.073 de angajaţi, ci de aproximativ 23.000 de angajaţi".
Sorin Oprescu a precizat că marţi, la ora 10.00, urmează să se întâlnească cu toţi cei 48 de directori de instituţii, regii şi administraţii cărora le va cere să propună soluţii pentru eficientizarea instituţiilor şi regiilor. Ulterior întâlnirii, direcţiile abilitate din Primăria Capitalei, precum şi membrii comisiilor CGMB urmează să dezbată necesitatea restructurării aparatului administrativ al Primăriei Municipiului Bucureşti.
"Nu voi aştepta să-mi spună nimeni pe cine să disponibilez sau ce serviciu să restructurez", a mai spus primarul Capitalei. Totodată, Oprescu a precizat că proiectul privind organigrama este finalizat de mai multe luni, însă nu a fost supus dezbaterii consilierilor generali pentru că "legile statului au interzis orice fel de angajări".
"Acest proiect de organigramă, pe care îl avem finalizat de şapte luni nu a intrat în dezbaterea CGMB pentru că legile statului au interzis orice fel de angajări", a mai spus Oprescu.
Oprescu a mai precizat că de la discuţia cu directorii doreşte să vadă "gândirea lor administrativă", astfel încât, după prima întâlnire, să poată discuta în mod real despre numărul angajaţilor necesari funcţionării Primăriei Capitalei.
"Proiectul pentru eficientizarea activităţii primăriei generale este proiectul meu, anunţat încă de la instalarea în funcţie pentru evitarea paralelismelor, reducerea birocraţiei excesive şi responsabilizarea fiecărui angajat", a încheiat Oprescu.