Masterplanul de transport al judeţului Cluj prevede asfaltarea a 1.000 kilometri de drumuri până în 2020

Primul masterplan de transport al judeţului Cluj, aprobat joi de Consiliul Judeţean, prevede asfaltarea a minimum 1.000 de kilometri de drumuri până în anul 2020, valoarea investiţiei fiind estimată la 300 de milioane de lei.

Urmărește
709 afișări
Imaginea articolului Masterplanul de transport al judeţului Cluj prevede asfaltarea a 1.000 kilometri de drumuri până în 2020

Masterplanul de transport al judeţului Cluj prevede asfaltarea a 1.000 kilometri de drumuri până în 2020 (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Directorul Regiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) Cluj, Mircea Avram, a declarat, joi, după şedinţa Consiliului Judeţean, că primul masterplan de transport conceput în judeţ a fost aprobat de CJ cu 23 de voturi.

"Prin acest masterplan ne propunem ca, până în anul 2020, să asfaltăm minimum 1.000 de kilometri de drumuri judeţene, adică anual minimum 200 de kilometri. În momentul de faţă ne-am bazat pe bugetul de anul trecut, însă dacă vom avea bani inclusiv de la Guvern, putem să diminuăm perioada. Valoarea investiţiei se poate schimba. Am estimat conform bugetului de anul trecut, am înmulţit cu numărul de kilometri şi au rezultat 300 de milioane de lei, dar, în funcţie de licitaţia care va fi organizată, se poate schimba în jos această sumă", a spus Avram.

Directorul RAADPP Cluj a afirmat că masterplanul a fost realizat după criterii stabilite de specialiştii regiei şi s-a ţinut cont de traficul rutier, de zonele pe care le leagă drumurile judeţene, de populaţie, de legăturile între două drumuri naţionale.

"În acest masterplan sunt cuprinse şi lucrări pe fonduri europene, anul acesta 20 de kilometri, iar pentru perioada 2017-2018 alţi 178 de kilometri. Dorim să se întâmple un consens din partea tuturor forţelor politice, astfel încât, indiferent de cine se află la conducerea CJ Cluj, să facă anual minimum 200 de kilometri de asfalt şi nu plombări, pentru că în ultimii 11 ani s-au făcut plombări cu care se puteau asfalta peste 200 de kilometri de drum. Să se treacă de la veşnicele plombări din şase în şase luni, care nu duc la nimic, la covoare asfaltice cu minim doi sau cinci ani garanţie", a spus Mircea Avram.

RAADPP funcţionează sub autoritatea CJ Cluj şi administrează drumurile judeţene.

În Cluj, reţeaua de drumuri judeţene însumează circa 1.200 de kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici