- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.06.2012, 20:23)
- Roxana Alexe - Mediafax ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Măsuri de caniculă: Primele corturi cu aer condiţionat şi medicamente, montate de marţi în Capitală
Primele corturi dotate cu aer condiţionat, medicamente şi aparatură de specialitate vor fi amplasate, în zonele centrale şi în cele aglomerate, de marţi, în Capitală, iar programul ştrandurilor şi cel al băilor publice va fi prelungit până la ora 22.00.
Urmărește
239 afișări
Măsuri de caniculă: Primele corturi cu aer condiţionat şi medicamente, montate de marţi în Capitală (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)
Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în caz de necesitate, cetăţenii au la dispoziţie şi două puncte de prim-ajutor cu personal medical specializat, aparatură medicală şi medicamente, apă şi aer condiţionat. Punctele de prim ajutor sunt în Pasajul Universităţii şi în Complexul Grozăveşti.
Având în vedere temperaturile ridicate, atât programul ştrandurilor administrate de municipalitate - ştrandurile Dâmboviţa şi Giuleşti, cât şi programul băilor publice Griviţa şi Giuleşti va fi prelungit până la ora 22.00, precizează reprezentanţii Primăriei Capitalei, luni, într-un comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Copiii cu vârsta până în 14 ani au acces gratuit la băile publice.
Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei ca în zilele caniculare să evite expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00 şi să consume zilnic, la fiecare 20 de minute, câte un pahar cu apă, chiar dacă nu există senzaţia de sete.
"În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 - 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute. Medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă", potrivit specialiştilor Ministerului Sănătăţii.
Medicii atrag atenţia că în zilele cu temperaturi foarte ridicate nu trebuie consumat alcool, nici măcar bere sau vin, deoarece aceste băuturi favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.
Totodată, este recomandată evitarea consumului în exces a băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.
Medicii recomandă ca pe parcursul zilei să fie făcute mai multe duşuri calduţe, la final lăsând apa să se usuce pe piele. În această perioadă, aparatul de aer condiţionat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât cea ambientală.
Cei care trebuie să lucreze sau să stea mai mult timp în soare chiar şi la orele amiezii trebuie să poarte haine lejere, din fibre naturale şi nu sintetice, de culoare deschisă, precum şi pălărie şi ochelari de soare.
Chiar şi activităţile recreative, dar care necesită un consum mare de energie, precum sportul sau grădinăritul, ar trebui evitate în orele cu temperaturi maxime, potrivit specialiştilor.
O atenţie mai mare trebuie acordată copiilor, vârstnicilor, persoanelor cu dizabilităţi, care în zilele caniculare vor fi hidrataţi periodic, chiar dacă nu solicită acest lucru.
Citeşte şi:
PROGNOZA METEO: CANICULĂ şi disconfort termic. Temperaturi de 35-36 de grade Celsius în toată ţara. Cum va fi vremea marţi şi miercuri
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe