- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Măsuri de precauţie pentru eventuale cazuri de Ebola. Cum arată salonul pregătit pentru tratarea posibililor pacienţi - FOTO
Autorităţile române au luat măsuri de precauţie pentru eventualitatea apariţiei unor cazuri de Ebola pe teritoriul ţării. Un etaj al Institutului "Matei Balş" din Capitală a fost amenajat pentru eventuale cazuri acesta având o capacitate de 15 paturi, laborator propriu şi fiind izolat, pentru a nu afecta circuitul institutului, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Măsuri de precauţie pentru eventuale cazuri de Ebola. Cum arată salonul pregătit pentru tratarea posibililor pacienţi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Ministrul Sănătăţii a precizat că România este pregătită pentru gestionarea unor eventuale cazuri de Ebola, fiind constituit un Comitet naţional de coordonare, format din ministerele Sănătăţii, Afacerilor Interne, Apărării Naţionale, Afacerilor Externe şi Transporturilor.
Bănicioiu a spus că acest comitet are atribuţii din momentul în care apare o suspiciune, trebuind să coordoneze monitorizarea şi izolarea pacientului confirmat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Se ocupă cu toate aceste chestiuni: proceduri, instruire de personal şi izolare. Este funcţional în acest moment. Echipamentele există şi aţi văzut că sunt deja, în spitalele desemnate, cum este «Matei Balş» pentru Bucureşti, camerele de izolare, care sunt deja cu presiune negativă, cum este recomandarea OMS. Este un întreg etaj amenajat la Balş, cu circuit separat, fără a afecta circuitul institutului. Laboratorul este separat tocmai pentru a nu putea interacţiona cu cele din institut, deci lucrurile sunt organizate. Întregul etaj este izolat. Transportul se face cu ambulanţe speciale. Sunt toate lucrurile puse la punct", a spus miercuri demnitarul.
El a mai precizat că în fiecare zi sunt efectuate exerciţii de instruire a personalului privind echiparea şi dezechiparea, astfel încât să fie prevenite cazurile de îmbolnăvire în rândul cadrelor medicale.
Nicolae Bănicioiu a menţionat şi un spital modular, care ar trebui să aibă o capacitate de 20 de paturi. "Spitalul modular este al Ministerului Apărării. În momentul de faţă, se fac ultimele amenajări", a mai spus ministrul Sănătăţii.
Persoanele care vin în România din zonele africane afectate de Ebola sunt luate în evidenţă de autorităţi la intrarea în ţară, iar direcţiile de sănătate publică le monitorizează starea de sănătate timp de până la 21 de zile, a declarat, marţi, tot ministrul Nicolae Bănicioiu.
El a precizat că fiecare călător care ajunge în România din Africa este luat în evidenţă de autorităţi când intră în ţară, pentru a i se evalua starea de sănătate.
"Li se verifică temperatura şi sunt monitorizaţi 21 de zile. (...) Toţi cei care au intrat în România până acum (veniţi din Africa - n.r.) sunt monitorizaţi de DPS, starea de sănătate fiindu-le evaluată la fiecare două zile", a spus Nicolae Bănicioiu.
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, aproape 20 de persoane venite din Africa sunt, în prezent, sub monitorizare.
Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a 4.555 de persoane din 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.
OMS a decis să divizeze în două ţările afectate de epidemie.
Un prim grup este alcătuit din cele mai afectate trei ţări (Liberia, Sierrra Leone şi Guineea), în timp ce din cel de al doilea grup fac parte Nigeria, Senegal, Statele Unite şi Spania.
Liberia este ţara cea mai afectată de epidemie, cu 4.262 de cazuri şi 2.484 de decese înregistrate până la 13 octombrie.
La 14 octombrie, existau 3.410 cazuri şi 1.200 de morţi înregistraţi în Sierra Leone şi 862 de morţi din 1.519 cazuri în Guineea, ţara de unde s-a propagat epidemia.
Acest nou bilanţ este publicat în timp ce Senegalul nu mai este considerat, de vineri, ca fiind afectat de epidemia de Ebola.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36