Măsuri de precauţie pentru şoferi în condiţii de ploaie torenţială. Avertizarea Poliţiei Române

  • Ploile torenţiale şi vântul puternic fac ravagii în mai multe judeţe ale ţării, transformând drumurile în capcane pentru şoferi.
  • Poliţia Română avertizează că riscul de accidente a crescut dramatic şi îndeamnă şoferii la prudenţă.
Urmărește
98 afișări
Imaginea articolului Măsuri de precauţie pentru şoferi în condiţii de ploaie torenţială. Avertizarea Poliţiei Române

Măsuri de precauţie pentru şoferi în condiţii de ploaie torenţială. Avertizarea Poliţiei Române

Având faptul că în mai multe judeţe ale ţării se circulă în condiţii de ploaie, fiind în vigoare atât un cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ, cât şi un cod portocaliu şi un cod roşu de averse torenţiale, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române face câteva recomandări şoferilor, pentru circulaţia în siguranţă, în vederea evitării accidentelor rutiere:

1. Înainte de a porni la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteorologice şi la restricţiile de circulaţie.

2. Conduceţi cu prudenţă sporită a pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite, la intrările/ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza de rulare este mai mare.

3. Evitaţi oprirea şi staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate doborî.

4. Asiguraţi-vă că aveţi funcţionale sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire şi folosiţi-le adecvat.

2. Reduceţi viteza în mers, adaptând-o la condiţiile de drum şi luând în calcul faptul că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed.

3. Evitaţi depăşirile periculoase şi orice manevră riscantă.

4. Măriţi distanţa de siguranţă între vehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

5. Utilizaţi luminile de întâlnire pe tot parcursul zilei.

6. Efectuaţi fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare.

7. Circulaţi cu atenţie sporită, pentru a putea evita orice obstacol.

8. Adoptaţi o conduită preventivă pe tot parcursul traseului.

Pentru că la această oră (17.00) pe Autostrada A3 Bucureşti – Braşov, la kilometrul 8 şi la kilometrul 34, sunt prezente acumulări de apă pe şosea, iar pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, între kilometrii 10-35 plouă torenţial, existând risc de acvaplanare, Poliţia le recomandă şoferilor să nu oprească pe banda de urgenţă a autostrăzii, iar în cazul în care consideră că vizibilitatea nu mai permite deplasarea în siguranţă, să oprească în primul spaţiu de servicii şi să aştepte încetarea fenomenelor meteorologice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici