Măsuri de siguranţă pentru pelerinii prezenţi la Sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou

Jandarmeria Capitalei anunţă o serie de măsuri de siguranţă pentru manifestările religioase care vor avea loc de joi până duminică, de Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, la Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei şi Catedrala Metropolitană Sfântul Spiridon-Nou.

Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Măsuri de siguranţă pentru pelerinii prezenţi la Sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou

Măsuri de siguranţă pentru pelerinii prezenţi la Sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou

Pentru a veni în sprijinul pelerinilor prezenţi la manifestările religioase, se vor institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare speciale de acces, pentru a se evita aglomerările de persoane sau orice alte incidente. Participanţii la slujbe vor fi îndrumaţi de voluntari, informează Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB).

Potrivit sursei citate, în prima zi a pelerinajului, joi, 24 octombrie 2024, în intervalul orar 12:00-13:00, va avea loc Procesiunea religioasă „Calea Sfinţilor”, astfel:

- Prima coloană va pleca de la Catedrala Patriarhală cu moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou şi ale Sfântului Ierarh Nectarie, pe traseul: Catedrala Patriarhală - str. Patriarhiei - bd. Regina Maria - baza Dealului Patriarhiei;

- A doua coloană va pleca de la Catedrala Metropolitană Sfântul Spiridon-Nou cu moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, pe traseul: str. Bibescu Vodă - baza Dealului Patriarhiei.

Ambele coloane se vor întâlni la baza Dealului Patriarhiei şi vor urca în procesiune spre Catedrala Patriarhală.

De vineri până duminică, slujbele vor fi oficiate în Altarul de Vară, astfel: Sfânta Liturghie va avea loc între orele 09:30-12:30, iar Slujba Privegherii, între orele 17:00-21:30 (cu excepţia zilei de sâmbătă, 26, când se va desfăşura în intervalul orar 16:00-19-00).

Duminică, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Sfânta Liturghie va avea loc între orele 09:30-13:00 şi va fi oficiată de către Preafericitul Daniel, Patriarhul României şi Preafericitul Părinte Gheorghe, Arhiepiscopul Ciprului, alături de Ierahii Sfântului Sinod, preoţi şi diaconi, în Altarul Mare de Vară.

Pentru buna desfăşurare a acestui eveniment, Jandarmeria Capitalei recomandă ca pelerinii prezenţi să adopte un comportament civilizat, să respecte regulile impuse de organizatori şi să fie atenţi la bunurile personale. Părinţii sunt rugaţi supravegheze cu atenţie sporită copiii.

DGJMB aminteşte că este interzisă şi ilegală participarea la pelerinaj a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive, substanţe lacrimogene, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici