- Home
- Social
- BRAŞOV, (15.06.2021, 17:54)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Măsuri împotriva urşilor într-un oraş din România: fără acces la gunoaie, monitorizare şi alimentare în pădure
- Autorităţile braşovene încearcă să realizeze o strategie privind îndepărtarea urşilor din oraşul Braşov.
- Printre măsurile avute în vedere sunt restricţionarea accesului la platformele de deşuri, monitorizarea în timp real a urşilor şi alimentarea punctelor de hrană din pădure.
Urmărește
321 afișări
Măsuri împotriva urşilor într-un oraş din România: fără acces la gunoaie, monitorizare şi alimentare în pădure
Primarul oraşului Braşov şi prefectul judeţului Braşov au convocat o întâlnire cu gestionarii de fonduri de vânătoare pentru a realiza o strategie comună în vederea limitării interacţiunii om-urs şi pentru reluarea alimentării punctelor de hrană aflate departe de zonele populate.
„Am discutat despre o gestiune mai bună a deşeurilor şi despre replicarea unor exemple de bune practici care au dat rezultate în alte zone, am discutat despre soluţii de monitorizare în timp real - şi avem un grup de lucru care săptămâna viitoare va veni cu nişte propuneri concrete în sensul acesta - şi despre felul în care urşii se hrănesc şi cum am putea să intervenim inclusiv în această zonă astfel încât să limităm interacţiunile dintre om şi urs şi venirea urşilor în oraş“, a declarat primarul Allen Coliban.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt a încetat, din luna martie 2021, să mai pună hrană în pădure pentru animalele sălbatice, odată cu expirarea contractului de administrare a fondului de vânătoare, şi şi-a manifestat intenţia de a renunţa la administrarea fondului de vânătoare. Primarul Coliban a solicitat reluarea alimentării punctelor de hrănire, iar fondurile solicitate de RPLP Kronstadt au fost prinse într-o rectificare bugetară ce urmează a fi discutată de Consiliul Local în această săptămână.
„Nouă ne-a expirat contractul de administrare a Fondului cinegetic nr. 18 Timiş încă din 10 martie. Iniţial, nu am fost interesaţi să încheiem un nou contract. Primăria Braşov ne-a comunicat că este dispusă să se implice financiar, urmând ca după aprobarea rectificării bugetului să încheiem un contract cu municipalitatea, în baza căruia vom putea să implementăm măsuri în fondul cinegetic, dar şi să intervenim în intravilan. Ulterior, când la nivelul Ministerului Mediului se va pune problema atribuirii administrării Fondului cinegetic nr. 18, ne vom manifesta interesul să semnăm un nou contract”, a declarat Dan Olteanu.
În proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local, ce va fi dezbătut în 17 iunie, este prevăzută suma de 150.000 lei, pentru prestări servicii legate de gestionarea în condiţii de eficienţă a fondului cinegetic. Totodată, a fost discutată nevoia de dotare a Jandarmeriei cu arme cu tranchilizant.
La Braşov, în fondul cinegetic gestionat până acum de RPLP Kronstadt sunt aproximativ 100 de urşi, de cinci ori mai mult decât ar trebui, în condiţiile în care numărul optim ar fi de 18-20 de exemplare. Numai anul acesta în zonă s-ar fi născut în jur de 20 de pui.
Potrivit lui Dan Olteanu, hrănirea în pădure nu este o soluţie, în momentul de faţă, pentru că ursoaicele evită zonele în care puii lor ar putea fi ucişi de către masculi. Relocarea nu este nici ea o soluţie suficient de bună, pentru că necesită aprobări, iar responsabilii din zonele în care ar trebui să ajungă urşii relocaţi nu îşi doresc aceste animale obişnuite să coboare în localităţi.
Citește pe alephnews.ro: TikTok e pe cale de dispariție în SUA. Care este impactul neașteptat al interzicerii aplicației
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe