Măsuri luate de PMB pentru caniculă

Primăria Capitalei va instala zece corturi în care cetăţenii primesc apă plată, va dispune măsuri suplimentare pentru salubrizarea şi udarea străzilor, precum şi toaletarea şi verificarea copacilor, pentru a preveni prăbuşirea lor în caz de furtună, ca urmare a atenţionării meteorologice cod galben.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Măsuri luate de PMB pentru caniculă

Măsuri luate de PMB pentru caniculă (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit autorităţilor municipale, corturile au fost amplasate în apropierea intrărilor şi ieşirilor în staţiile din metrou, la Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Piaţa Gării de Nord, la intersecţia străzii Lucreţiu Pătrăşcanu cu Bulevardul Basarabia, în faţa Parcului Cişmigiu, la Pasajul Bucur Obor, în Piaţa Leu, Piaţa Chibrit, în Drumul Taberei, la intersecţie cu Şoseaua Panduri, precum şi în Piaţa Unirii.

Totodată, operatorii de salubrizare din Capitală vor interveni de urgenţă pentru evacuarea deşeurilor care se adună necontrolat, vor suplimenta curăţarea străzilor în zonele aglomerate, vor mări frecvenţa de evacuare a deşeurilor menajere de la populaţie, dacă acest lucru este solicitat

De asemenea, bulevardele şi străzile principale, zone aglomerate cu trafic intens pietonal, vor fi stropite de 12 ori pe zi, iar străzile secundarem de şase ori pe zi, în intervalul orar cuprins între 22.00 şi 7.00.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, Administraţia Străzilor şi Administraţiile Domeniilor Publice ale sectoarelor Capitalei vor asigura funcţionarea, până la 23.00, a fântânilor arteziene şi, în permanenţă, a cişmelelor. Şi ştrandurile municipale vor avea program prelungit şi pe timp de noapte.

Apa Nova şi RADET trebuie să ia măsuri de urgenţă pentru soluţionarea oricărei avarii la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare, respectiv apă caldă menajeră.

Pieţele din Capitală vor fi, de asemenea, curăţate, iar deşeurile urbane vor fi depozitate numai în recipienţi închişi cu capac etanş şi evacuate de cel puţin două ori pe zi.

Copacii din aliniamentele stradale vor fi toaletaţi şi verificaţi pentru a fi prevenită prăbuşirea lor în caz de furtună.

Municipalitatea a mai hotărât ca firma care se ocupă de toaletele ecologice să ia măsuri suplimentare pentru a asigura igienizarea acestora.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de caniculă pentru 15 judeţe din estul, sudul şi vestul ţării, precum şi pentru Bucureşti, unde de joi după-amiază şi până vineri seară sunt anunţate temperaturi de 37-38 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici