- Home
- Social
- (06.05.2020, 13:25)
- Simona Moloiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Măsuri pentru a ţine coronavirusul departe de şcoli: Clase cu elevi mai puţini, fără jocuri comune în recreaţie şi fără serbări
- „Noul normal” din sistemul de educaţie: clase cu elevi mai puţini şi desfiinţarea orelor de laborator, este ceea ce propune Academia Americană pentru Pediatrie
- Copiii nu vor mai fi mutaţi dintr-o bancă în alta sau dintr-o clasă în alta
- Cursurile online ar putea fi combinate cu orele în clasă
Urmărește
2380 afișări
Măsuri pentru a ţine coroanvirusul departe de şcoli. Clase cu elevi mai puţini, fără jocuri comune în recreaţie şi fără serbări
Epidemia de coronavirus schimbă modul în care elevii vor învăţa. În Statele Unite, Academia Americană pentru Pediatrie a elaborat un ghid cu recomandări pentru instituţiile de învăţământ de peste Ocean. Cuvintele cheie – distanţare socială la orice pas, scrie cnn.com.
Testul temperaturii va fi primul extemporal pe care elevii îl vor avea de trecut zilnic. În fiecare dimineaţă, părinţii sau reprezentanţii şcolii trebuie să verifice temperatura elevilor. Se recomandă chiar testarea periodică pentru coronavirus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
În ce priveşte măsurile de igienă, copiii vor fi rugaţi să se spele pe mâini înainte de a intra la ore, înainte de a lua masa de prânz şi după fiecare oră. De asemenea, şcolile vor trebui dezinfectate temeinic în fiecare seară.
Defăşurarea orelor nu va mai fi nici ea la fel. O clasă trebuie să aibă un număr mai mic de elevi. Orele nu pot începe în acelaşi timp pentru clase diferite, copiii nu mai pot fi mutaţi dintr-o bancă în alta şi, pe cât posibil, trebuie să rămână în aceeaşi clasă. Ceea ce îneamnă că orele în laboratoarele de chimie sau fizică, de exemplu, vor fi limitate. Bibliotecile vor trebui şi ele să devină un spaţiu virtual, iar sălile de lectură ar putea fi închise.
Recreaţiile în care elevii se jucau împreună ar putea deveni şi ele istorie. Specialiştii americani propun ca pauzele să fie programare la intervale diferite, pentru a limita numărul de elevi care se adună în curtea şcolii. Este propusă chiar desfiinţarea locurilor de recreere, iar prânzul se va lua în sala de clasă sau la cantină, dacă se poate asigura distanţarea socială.
Pentru desfăşurarea orelor de sport, este recomandată limitarea disciplinelor sportive care presupun un contact fizic direct între elevi. Dezinfectarea aparatelor de pe terenul sau din sala de sport ar trebui să fie făcută după fiecare oră cu o clasă.
„Noul normal” ar putea însemna şi îmbinarea învăţământului online cu cel în sala de clasă, în cazul în care unii dintre elevi ajung în carantină sau dacă unii părinţi se tem să îşi trimită copilul la şcoală.
În şcoli şi campusuri trebuie să fie amenajată o cameră de izolare, unde copiii pot sta să îşi aştepte părinţii, în cazul în care manifestă simptome ce pot indica o infecţie.
În ceea ce priveşte purtarea măştii, specialiştii americani spun că, dacă măsura s-ar putea dovedi eficientă în ceea ce îi priveşte pe elevii din ciclul gimnazial, pe liceeni şi studenţi, în şcoli primare şi grădiniţe, învăţătorii şi educatorii vor fi cei care vor purta mască.
Elevii vor duce şi dorul serbărilor şi al taberelor, pentru că nici astfel de manifestări nu sunt recomandate în perioada următoare.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe