- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi nu va mai prelua cazurile grave din celelalte judeţe ale Moldovei
Conducerea Maternităţii "Cuza Vodă" din Iaşi anunţă că nu va mai prelua cazurile grave din celelalte judeţe ale Moldovei, dacă nu se va reveni asupra deciziei de clasificare a unităţii la un nivel identic cu al celorlalte maternităţi din regiune, acest lucru afectând finanţarea acordată spitalului.
Directorul Maternităţii "Cuza Vodă" din Iaşi, medicul Mircea Onofriescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că unitatea a primit din partea Ministerului Sănătăţii nivelul de clasificare 2M, identic cu a altor maternităţi din zona Moldovei, deşi la Iaşi sunt preluate cazurile grave, transmite corespondentul MEDIAFAX.
El a spus că în acest context, unitatea medicală va primi mai puţini bani, deşi dotările sunt superioare celorlalte spitale cu acelaşi profil din Moldova şi sunt tratate cazuri complexe.
"Se face o mare nedreptate, pentru că maternitatea noastră e de importanţă regională, fiind cea mai mare din Moldova. În cazul clasificării 2M care ni s-a acordat, suntem puşi pe picior de egalitate cu maternităţile din Roman, Suceava, Bacău, Botoşani sau Paşcani. Ne impun cei de la minister şi de la Casa de Asigurări să avem internări din alte judeţe într-o pondere de 40 la sută. Asta e imposibil, pentru că noi nu suntem spital de neurochirurgie, ci avem anumite particularităţi. Anul trecut, am avut o pondere de doar 21 la sută", a precizat Mircea Onofriescu.
Onofriescu a mai spus că în cazul în care Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări nu vor reveni asupra deciziei privind clasificarea maternităţii, unitatea nu va mai prelua cazurile grave venite din celelalte judeţe ale Moldovei.
La rândul său, directorul medical al maternităţii ieşene, Maria Stamatin, a afirmat că introducerea criteriului privind ponderea internărilor din alte judeţe este o mare greşeală.
"Am făcut demersuri atât la minister cât şi la Casa de Asigurări, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns. Un nou-născut prematur necesită un anume tratament, costul ajungând la 1,5 miliarde de lei vechi pentru fiecare caz în parte. Aici e vorba de săptămâni de monitorizare în spital, după care vine urmărirea cazului alţi doi ani. Să vedem dacă maternităţile din Moldova vor putea trata astfel de cazuri", a spus medicul Maria Stamatin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO