Mazăre crede că fiecare staţiune trebuie să aibă specificul său şi să nu fie gândite toate "uniform"

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, joi, că fiecare staţiune trebuie să aibă specifiul său, respectiv unele să fie destinate distracţiei, altele famiilor, şi că nu trebuie gândite toate în mod uniform.

Urmărește
172 afișări
Imaginea articolului Mazăre crede că fiecare staţiune trebuie să aibă specificul său şi să nu fie gândite toate "uniform"

Mazăre crede că fiecare staţiune trebuie să aibă specificul său şi să nu fie gândite toate "uniform" (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Staţiunile în sine se adresează unor categorii diferite de turişti. Unele se adresează turismului de masă cu all-inclusive, altele se adresează tinerilor pe distracţie, vezi Ibiza, altele se adresează unei clase mai înalte. Nu putem să le gândim uniform de la cap la coadă", a spus Mazăre, la Olimp, la dezbaterea pe legea turismului din cadrul Comisiei de Administraţie a Camerei Deputaţilor.

El a spus că jumătate din Mamaia funcţionează pentru distracţie şi că muzica nu ar trebui interzisă pentru că altfel acea parte din staţiune ar muri.

"Sunt hotelieri care ţipă că-i deranjează muzica, sunt alţii care sunt extrem de bucuroşi că este muzică şi divertisment de noapte. Jumătate din staţiunea Mamaia funcţionează în weekend pentru cluburi şi pentru divertisment. Tot ce înseamnă de la Cazino încolo, aproape toate hotelurile, funcţionează mai puţin cu agenţii de turism care îi umplu hotelul de luni până lunea cealaltă şi mai mult pe ceea ce înseamnă joi, vineri, sâmbătă, duminică pentru divertisment. Dacă mă întrebaţi, este o modalitate foarte bună de promovare a României pe segmentul acesta, cel puţin pe staţiunea pe care o administrez eu. Deci, aici interdicţia ar trebui văzută şi lăsată la latitudinea autorităţilor locale. E greu de la Bucureşti să vii şi să evaluezi că-l deranjează un club care a făcut o investiţie în nordul staţiunii de aproape un milion de euro. Dacă eu vorbesc cu băieţii ăştia de la cluburi şi am închis muzica în momentul ăsta, jumătate din staţiunea Mamaia a murit", a afirmat Mazăre.

El a precizat că trebuie făcută o separare chiar în cadrul staţiunii Mamaia, unde să existe o zonă pentru divertisment şi una pentru cei care vin la mare cu familia.

"Lucrurile astea trebuie făcute pe anumite zone. Hotelul meu din Mamaia e plin de familişti. Este în sudul staţiunii pentru că jumătate din Mamaia se adresează păturii medii care îşi cumpără bilete prin agenţii de turism. Hotelul e plin, dar nu am club de muzică acolo. Încercam o separare pentru a nu crea deservicii unora sau altora", a explicat Mazăre.

El a mai afirmat că nu toate staţiunile de pe litoral trebuie tratate uniform, ci este nevoie ca fiecare să aibă specificul său, iar acest lucru ar putea fi realizat de o structură din care să facă parte autorităţile locale şi hotelierii.

"Depinde cum definim zonele şi căruia tip de turism ne adresăm. Nu trebuie să tratăm la fel din 2 Mai până în capăt la Vadu. Ori asta este greu să o facă cineva de la Bucureşti, nu ştie, asta putem să o facem într-o structură, cum avem noi, spre exemplu, Asociaţia Litoral-Delta Dunării", a mai spus Mazăre.

Radu Mazăre a participat, joi, la dezbaterile Comisiei de Administraţie Publică din Camera Deputaţilor pe legea turismului, care s-au desfăşurat timp de două zile la Olimp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici