MECTS şi Universitatea Ovidius lansează Bursa de proiecte, pentru ideile de afaceri ale studenţilor

Ministerul Educaţiei lansează la Universitatea Ovidius din Constanţa conceptul inovativ "bursă de proiecte", bazat pe realizarea unei platforme online, unde ideile şi propunerile de afaceri ale studenţilor pot fi consultate de potenţiali finanţatori din mediul economic.

Urmărește
26 afișări

Universitatea Ovidius din Constanţa este unul din partenerii implicaţi în proiectul "Bursa de proiecte", alături de Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Petrol–Gaze din Ploieşti, Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, Novensys Corporation şi Gold Agama Consulting, acţiunea fiind cofinanţată din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselro Umane 2007-2013, informează Ministerul Educaţiei.

Bursa de proiecte îşi propune să dezvolte şi să susţină cultura de tip inovativ – antreprenorial la nivelul universităţilor din România, prin crearea unei platforme online, un loc unde ideile şi propunerile de afaceri ale studenţilor întâlnesc potenţialii finanţatori din mediul economic.

"Proiectul este o mare oportunitate pentru studenţii celor patru universităţi implicate întrucât se axează pe două direcţii complementare: partea teoretică – prin predarea unor cursuri privind mecanismele pieţelor bursiere, posibilităţile de promovare a proiectelor ş.a. – şi partea aplicativă – prin posibilitatea de a posta planuri de afaceri direct pe platforma bursei de proiecte”, a declarat managerul proiectului Codrin Doru Lungu (METCS).

Bursa de proiecte va funcţiona ca o platformă online unde studenţii îşi vor putea posta ideile de afaceri, vor primi feedback şi evaluări din partea mediului economic şi a mediului academic. Mai mult, platforma le oferă studenţilor şansa de a găsi modalităţi de implementare pentru proiectele lor. Portalul online va fi dezvoltat de firma Novensys în conformitate cu cerinţele întocmite de partenerii universitari şi necesităţile rezultate din analiză.

"Ne dorim ca Bursa de proiecte să simuleze cât mai bine condiţiile de pe o piaţă reală în care cererea întâlneşte oferta. Studenţii noştri se familiarizează cu etapele de bază ale dezvoltării unui plan de afaceri şi apoi le aplică pentru a-şi promova ideile cu potenţial", a declarat rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, Victor Ciupină, expert educaţie în cadrul echipei de implementare a proiectului.

"Bursa de proiecte" se înscrie pe axa prioritară 1 – "Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi societăţii bazate pe cunoaştere", în Domeniul major de intervenţie 1.2 – "Calitate în învăţământul superior" şi are o perioadă de implementare de 30 de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici