- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.05.2019, 12:35)
- Nicolae Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medic de familie, înainte de sezonul cald: Îngrijiţi aparatul de aer condiţionat. Poate fi şi prietenul, dar şi duşmanul nostru
Medicii, dar şi producătorii de aparate de aer condiţionat spun că folosirea nepotrivită a acestor echipamente ne poate îmbolnăvi. Aceştia ne oferă însă şi câteva sfaturi pentru folosirea corectă a aerului condiţionat, precum şi pentru montarea potrivită a aparatelor.
Urmărește
1045 afișări
Medic de familie, înainte de sezonul cald: Îngrijiţi aparatul de aer condiţionat. Poate fi şi prietenul, dar şi duşmanul nostru
Vara bate la uşă şi pentru mulţi dintre noi temperaturile ridicate pot fi un adevărat calvar, mai ales în zilele caniculare. Astfel, de cele mai multe ori, aerul condiţionat este soluţia cea mai potrivită, fie în locuinţă, fie la birou.
Specialiştii spun însă că folosirea nepotrivită a aerului condiţionat ne poate îmbolnăvi, de aceea, alegerea unor astfel de aparate, precum şi modul cum le montăm sunt foarte importante.
Înainte de achiziţia propriu-zisă a unui aparat de aer condiţionat este important să luăm în calcul adaptarea la spaţiul în care urmează a fi montat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
Ucraina: Rusia a atacat în premieră cu o rachetă balistică intercontinentală. Atac major lansat de Rusia ca represalii
-
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
„Se calculează un necesar de BTU (British Thermal Unit) pentru suprafaţa care urmează a fi răcită/încălzită. Acest necesar se determină în funcţie de volumul total al spaţiului, destinaţia camerei (de locuit sau birouri), numărul de persoane din încăpere şi alţi factori care ţin de construcţie: izolaţie bună a pereţilor, orientare geografică, suprafaţă vitrată, etajul (dacă este ultimul sau nu). Este recomandată instalarea unui aparat pentru fiecare cameră dintr-un apartament”, spune Ilarion Anton, sales manager în cadrul unei companii producătoare de aparate de aer condiţionat, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.
În ceea ce priveşte modul în care poziţionăm aparatul, în funcţie de canapea, pat sau masă, este recomandat ca persoanele din cadrul spaţiului să nu fie expuse în mod direct, frontal, fluxului de aer generat de ventilatorul unităţii interne.
„Dacă suntem atenţi cum, cât, când folosim aceste aparate putem evita eventualele probleme de sănătate care pot apărea. Pot apărea banalele răceli, pneumoniile, paralizia <<a frigore>> la nivelul feţei, junghiurile intercostale, durerile la nivelul musculaturii, diverse nevralgii. De obicei, aceste probleme apar dacă nu respectăm anumite reguli în ceea ce priveşte reglarea şi pozitionarea acestor aparate de aer condiţionat, astfel încât diferenţa de temperatură dintre exterior şi interior sa nu depăşească mai mult de 7-8 grade, curenţii de aer rece să nu fie îndreptaţi către persoanele din încăpere”, explică dr. Ramona Andronache, medic primar medicină de familie.
Pe de altă parte, şi îngrijirea corespunszătoare a aparatului de aer condiţionat este foarte importantă.
„Aparatele de aer condiţionat trebuie întreţinute corespunzător, prin igienizarea anuală executată de un instalator profesionist: curăţare unitate interioară cu soluţii specifice, curăţare, spălare filtre, odorizare după caz. Instalatorii specialişti dispun de echipamentele necesare atât efectuării operaţiunilor de igienizare, cât şi de aparatele de control a presiunii agentului frigorific din instalaţii. Practic, operaţiunea de mentenanţă include şi verificarea funcţionării aparatului în parametri normali”, explică Ilarion Anton.
Medicul Ramona Andronache precizează faptul că neîngrijirea aparatelor de aer condiţionat poate duce la probleme de sănătate.
„Foarte importantă este şi curăţarea sau schimbarea periodică a filtrelor. Neigienizarea lor periodică atrage după sine cantonarea bacteriilor, respectiv a fungilor la nivelul acestor filtre. Odată cu curenţii de aer respectivele bacterii pot fi difuzate în încăpere şi prin inhalarea lor ne putem confrunta cu diverse rinite alergice, conjunctivite, infecţii respiratorii, infecţii în sfera ORL, otite, sinuzite. Ca o concluzie, folosirea corectă a acestui aparat de aer condiţionat îl face să fie prietenul nostru şi nu duşmanul nostru”, mai spune medicul.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe