- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.01.2019, 15:47)
- Nicolae Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medic de la Antidrog: „Zombie” dă o stare de somnolenţă cu mişcări necontrolate/ De ce cannabisul este periculos, deşi nu afectează mult sănătatea
Specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) au explicat, miercuri, care sunt efectele drogului „Zombie” şi ce substanţă conţine acesta. Potrivit ANA, „Zombie” provoacă o stare de somnolenţă, cu mişcări necontrolate şi este un drog din categoria etnobotanicelor.
Urmărește
2123 afișări
Medic de la Antidrog: „Zombie” dă o stare de somnolenţă cu mişcări necontrolate
„Acest drog numit „Zombie” poartă această denumire după efectele pe care le dă această nouă substanţă de tip etnobotanică. Este vorba de o catinonă, care a fost identificată la nivel european şi internaţional, iar efectele produse ca urmare a acestui consum fac persoana să arate ca un zombie. Nu este vorba de un nou tip, este vorba de un nou comportament ca urmare a consumului acestei substanţe”, a explicat, miercuri, Bogdan Gheorghe, medic ANA, în cadrul unei conferinţe de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Potrivit acestuia, drogul „Zombie” dă o stare de somnolenţă cu mişcări necontrolate.
„Zombie dă o stare de somnolenţă cu mişcări necontrolate, ca urmare a schimbărilor care sunt făcute în laboratoare a acestor substanţe etnobotanice, pentru că aceste etnobotanice sunt nişte substanţe chimice produse în laborator, şi ca urmare a faptului că multe dintre aceste substanţe au fost supuse controlului, dealerii schimbă structura chimică a lor, care să emită efectele drogurilor tradiţionale”, a mai explicat medicul din cadrul ANA.
Anul trecut, în spaţiul public au apărut mai multe filmuleţe în care tineri care erau inerţi zăceau fie în picioare, fie pe bănci, după ce ar fi consumat acest drog.
Medic Antidrog explică de ce cannabisul este periculos, deşi nu afectează mult sănătatea
Specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte consumul de cannabis, drog care perturbă foarte mult simţuri precum cel de coordonare, auditiv sau cel vizual. Cannabisul poate produce astfel efecte extrem de grave din punct de vedere social.
„Cannabisul nu are efecte foarte puternice din punct de vedere al sănătăţii. Efectele pe care le determină consumul de cannabis sunt asupra comportamentelor pe care le poate dezvolta persoana consumatoare. Acest drog produce efecte negative din punct de vedere social. Eu pot să consum acum cannabis, simţurile îmi sunt alterate, mă sui la volan să plec spre casă, şi atunci pot produce accidente de circulaţie foarte uşor”, a precizat, miercuri, Bogdan Gheorghe, medic în cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA).
Potrivit acestuia, cannabisul face parte din categoria drogurilor perturbatoare, spre deosebire de heroină, care inhibă simţurile.
„Prin consumul de cannabis sunt afectate simţurile de coordonare, cel vizual şi cel auditiv. De cele mai multe ori, se face comparaţie între cannabis şi heroină. Sunt două droguri diferite, cu efecte diferite, atât din punct de vedere al efectelor asupra sistemului nervos central cât şi asupra organismului. Cannabisul face parte din categoria drogurilor care perturbă, spre deosebie de heroină, care inhibă şi cocaina, care stimulează”, mai explică medicul ANA.
Potrivit lui Bogdan Gheorghe, cannabisul este pe ultimul loc în ceea ce priveşte efectele drogurilor asupra sănătăţii.
„Din punct de vedere al efectelor directe asupra sănătăţii, heroina este pe primul loc, iar cannabisul este pe ultimul loc. De aceea, sunt multe ţări care nu mai pun consumul de cannabis ca o problemă de sănătate publică, dar eu, ca medic, trag un semnal de alarmă asupra efectelor din punct de vedere social”, mai explică medicul de la ANA.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: ANA: Vârsta de debut în consumul de droguri în România este de 10-11 ani. Cannabisul, pe primul loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe