Prima pagină » Social » Medic de la Neurochirurgie condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare, pentru luare de mită

Medic de la Neurochirurgie condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare, pentru luare de mită

Un medic de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a fost condamnat definitiv, miercuri, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită, după ce, în 2016, a pretins şi primit bani de la mai mulţi pacienţi, pentru efectuarea unor examene RMN.
Medic de la Neurochirurgie condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare, pentru luare de mită
Ilinca Nazarie
18 sept. 2019, 19:33, Social

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi l-au condamnat definitiv, miercuri, pe Eduard Moldveanu, medic la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.

„Admite apelul formulat de inculpatul-apelant Moldovanu Eduard împotriva sentinţei penale (…) a Tribunalului Iaşi, pronunţată în dosarul cu numărul de mai sus, sentinţă pe care o desfiinţează parţial, în latura penală. Rejudecând cauza, în limitele desfiinţării: Reduce cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Moldovanu Eduard prin sentinţa apelată, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, alcătuită din 7 acte materiale, (…) de la 4 ani închisoare la 3 ani închisoare”, se arată în soluţia publicată pe portalul Curţii de Apel Iaşi.

Magistraţii au menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei Tribunalului Iaşi, între care şi cea de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei.

Potrivit procurorilor, în timp ce era şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală din cadrul Spitalului de Neurochirurgie „N. Oblu” Iaşi, medicul a cerut de la mai mulţi pacienţi sume de bani pentru efectuarea unor examene RMN.

„În perioada 18 martie – 3 iunie 2016, inculpatul Moldovanu Eduard, în calitate de Şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi şi medic în cadrul acestui laborator, a pretins şi primit cu titlu de mită de la mai mulţi pacienţi sume cuprinse între 250 – 600 lei (în total 3.300 lei) pentru efectuarea unor examene RMN, interpretarea rezultatelor şi prescrierea de tratamente”, se arată în comunicatul prin care DNA anunţa trimiterea medicului în judecată.