- Home
- Social
- IAŞI, (06.12.2017, 08:31)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Poliţistul rănit la Rădăuţi răspunde la stimuli / Poliţiştii ieşeni au donat sânge pentru colegul lor. Mobilizare şi din partea studenţilor
Poliţistul rănit la Rădăuţi a mişcat mâna şi piciorul drept, iar medicii spun că, din punct de vedere neurologic, este un semn foarte bun, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
2143 afișări
Medic, despre starea poliţistului rănit cu sabia: A mai suferit o operaţie, prognosticul rămâne rezervat
“Starea pacientului este în continuare uşor instabilă din punct de vedere hemodinamic, încă este pe suport de adrenalină, dar din ce în ce mai uşor de controlat, din ce în ce mai stabil. Au apărut nişte mişcări spontane pe partea dreaptă, ceea ce din punct de vedere neurologic este un semn foarte bun”, a declarat dr. Marius Dabija, medic neurochirurg, purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Nicolae Oblu” Iaşi.
Potrivit acestuia, medicii au tot ce trebuie pentru a controla starea lui hemodinamică, pentru a-l ajuta să depăşească momentul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
”Sperăm să nu mai apară alte complicaţii”, a adăugat dr. Marius Dabija.
Anterior, medicul Tudor Ciuhodaru, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, unde a fost dus poliţistul rănit cu sabia în timpul unor percheziţii în Rădăuţi, a spus că bărbatul a mai suferit o operaţie, iar prognosticul rămâne rezervat.
"Pacientul a petrecut noaptea la Terapie Intensivă. Este intubat, ventilat, pe suport volemic. Este în stare gravă în continuare din cauza severităţii lezionare şi posibilelor complicaţii", a declarat d.r Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.
La rândul lor, reprezentanţii IGPR precizează că poliţistul a depăşit noaptea cu bine.
”O parte dintre colegii noştri au donat deja sânge, pentru a fi în rezerva spitalului pentru orice eventualitate, iar alţii vor merge în această dimineaţă către centrele specializate. Mulţumim tuturor pentru gândurile bune adresate lui Ciprian”, arată reprezentanţii IGPR.
Agentul şef adjunct din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale participa la percheziţii la un suspect de trafic de droguri, în Rădăuţi, judeţul Suceava, când a fost atacat cu o sabie de tip macetă.
Poliţiştii din Suceava spun că propietarul casei unde s-au desfăşurat percheziţiile nu a răspuns la solicitările celor de la acţiuni speciale, astfel că intervenţia a fost una în forţă.
Alexandru Huţuleac, bărbatul care a lovit poliţistul cu sabia în timpul unor percheziţii, a mai fost arestat şi în iulie 2016 pentru trafic de droguri, în cadrul unei acţiuni a DIICOT Suceava de destructurare a unei reţele de traficanţi, iar după patru luni a fost eliberat.
Poliţiştii ieşeni au donat sânge pentru colegul lor rănit la Rădăuţi
Douăzeci de poliţişti ieşeni de la Serviciul de Acţiuni Speciale Iaşi au donat, miercuri, sânge pentru poliţistul rănit la Rădăuţi. ”Încercăm să facem tot ce se poate în aşa fel încât colegul nostru să îşi revină", a spus un poliţist.
"Colectivul pentru Acţiuni Speciale Iaşi s-a prezentat la Centrul de Transfuzii Iaşi pentru a dona sânge pentru colegul nostru ultragiat în misiune în localitatea Rădăuţi", a declarat subcomisarul Gabriel Şchiopu, şeful SAS Iaşi.
Deşi atât medicii, cât şi reprezentanţii Centrului de Transfuzii au explicat că nu era nevoie urgentă de sânge, poliţiştii ieşeni, dar şi studenţi au venit să ajute cum pot.
Iar pentru poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale, misiunea a fost una în care au vrut să îşi arate solidaritatea faţă de colegul lor.
"Am venit pentru colegul nostru, să donăm, să îl susţinem şi să fim alături de el. Este important să donăm sânge nu doar atunci când sunt astfel de cazuri. Încercăm să facem tot ce se poate în aşa fel încât colegul nostru să îşi revină", a declarat unul dintre poliţişti.
Întrebat care a fost cel mai dificil moment prin care a trecut, acesta a răspuns că poliţiştii ”sunt pregătiţi oricând": ”Dificil este orice moment. Din clipa în care te-ai îmbrăcat poţi trece printr-un moment dificil. Suntem pregătiţi şi trebuie să facem faţă oricărui situaţii."
Mobilizare a fost şi din partea studenţilor sau a ieşenilor care au auzit ce s-a întâmplat cu poliţistul sucevean. Zeci de persoane au venit să doneze sânge special pentru el.
”Suntem studenţi. La facultate am auzit de cazul poliţistului şi am venit să donăm sânge. Sperăm să îşi revină. Suntem cinci colegi de la Facultatea de Construcţii, patru dintre ei fiind din Rădăuţi. Eu nu îl cunoşteam, dar colegii mei îl ştiu din vedere", a spus unul dintre studenţi.
Citeşte şi: Presa internaţională anunţă decesul Regelui Mihai | Le Figaro: "Regele Mihai I sau istoria tumultoasă a României"/ Der Spiegel: "România - A murit Regele Mihai I, un luptător împotriva nazismului şi comunismului"
Citeşte şi: Locul unde va fi înmormântat Regele Mihai I. Protosinghelul Arhiepiscop din Curtea de Argeş: Există deja “scheletul” ceremonialului de la funeraliile Reginei Ana.
Citeşte şi: A murit Regele Mihai I la vârsta de 96 de ani. Guvernul a decretat trei zile de doliu naţional/ Principesa Margareta: Am pierdut, ca voi toţi, un părinte. Voi continua să servesc poporul român | VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe