Medic din Constanţa, condamnat în primă instanţă pentru luare de mită, achitat de Curtea de Apel

Un medic constănţean, condamnat în primă instanţă la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, a fost achitat, vineri, în urma unei decizii a Curţii de Apel Constanţa. Hotărârea este definitivă.

Urmărește
195 afișări
Imaginea articolului Medic din Constanţa, condamnat în primă instanţă pentru luare de mită, achitat de Curtea de Apel

Medic din Constanţa, condamnat în primă instanţă pentru luare de mită, achitat de Curtea de Apel

Tribunalul Constanţa l-a condamnat, în februarie 2016, la pedeapsa de doi ani închisoare cu suspendare pe şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Marius Militaru, pentru luare de mită. Decizia magistraţilor constănţeni nu a fost definitivă, astfel că medicul a putut ataca decizia la Curtea de Apel Constanţa. Instanţa de judecată a admis apelul doctorului, iar vineri a dispus achitarea acestui, respingând, totodată, ca nefondat apelul formulat de Direcţia Naţională Anticorupţie Constanţa, care solicitase o pedeapsă mai aspră.

De asemenea, magistraţii au înlăturat şi obligarea lui Militaru Marius de la plata sumei de 4.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat, ce rămân, astfel, în sarcina statului.

Decizia de vineri a Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în 17 noiembrie 2014, Marius Militaru, medic primar şi şef al Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, i-ar fi pretins unui pacient suma de 3.000 de lei, condiţionând de remiterea acestei sume efectuarea unei operaţii pe cord de care depindea supravieţuirea acestuia.

În 24 noiembrie, medicul anestezist Nicoleta Arhire i-ar fi cerut pacientului, denunţător în cauză, 1.000 de lei pentru sine şi 2.000 de lei pentru Marius Militaru. Ulterior, în 5 decembrie, chirurgul Marius Militaru şi medicul anestezist Dorin Arhire, soţul Nicoletei Arhire, au primit, de la acelaşi denunţător, suma de 2.000 de lei, respectiv 1.000 de lei, pentru intervenţia chirurgicală, arată procurorii.

Anchetatorii au mai arătat că şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la SJU Constanţa a primit, în data de 15 decembrie, încă o mie de lei de la denunţător, ca rest al sumei cerute iniţial de medic pentru operaţia pe cord, fiind prins în flagrant de procurorii anticorupţie.

Cei trei au fost trimişi în judecată în ianuarie 2015, dar magistraţii au hotărât disjungerea dosarului, soţii Arhire fiind judecaţi separat. În luna iulie, cei doi medici anestezişti au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenta Constanţa sau în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Constanţa, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici