- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.02.2017, 14:28)
- Claudiu Surmei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medic la Spitalul Colentina: Din cauza lipsei de personal, operaţiile se pot face până în ora 15.00
Un medic neurochirurg de la Spitalul Colentina susţine că managerul unităţii a redus personalul secţiei ATI, iar orele suplimentare nu au fost plătite, ceea ce a dus la imposibilitatea realizării intervenţiilor chirurgicale după ora 15.00, doi pacienţii fiind în acest moment în pericol.
Urmărește
1545 afișări
Medic la Spitalul Colentina: Din cauza lipsei de personal, operaţiile se pot face până în ora 15.00 (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Foto Mediafax)
Medicul neurochirurg Ionuţ Gobej de la Spitalul Colentina susţine că noul manager al unităţii a redus numărul de personal al secţiei ATI, iar orele suplimentare nu au mai fost plătite. Această situaţie ar fi dus la imposibilitatea realizarii intervenţiilor chirurgicale după ora 15.00.
"Din ianuarie 2017, în secţia de neurochirurgie nu mai sunt posibile operaţii care să dureze după ora 15.00. Acest lucru este cauzat de lipsa personalului şi refuzul de plată a orelor suplimentare de către administraţia spitalului", a declarat, sâmbătă, medicul Ionuţ Gobej.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Medicul a făcut publică situaţia a doi pacienţi care au patologie tumorală benignă, despre care susţine că au o situaţie clinică deosebit de gravă şi al căror prognostic vital ar putea fi mai mic de o lună în lipsa operaţiilor. În schimb, dacă pacienţii ar putea beneficia de intervenţiile chirurgicale, ar avea o speranţă de viaţă egală cu a populaţiei generale.
"Doi pacienţi sunt într-o situaţie foarte complicată. Deşi au tumori care sunt considerate benigne, ele sunt situate în zone anatomice foarte complicat de abordat şi pun la risc viaţa pacienţilor. În cazul în care vom reuşi să îi operăm fără complicaţii, aceşti pacienţi pot avea un prognostic vital, adică o speranţă de viaţă egală cu a unui om sănătos de vârsta lor. Nu este o problemă care îi vizează doar pe cei doi pacienţi, îi vizează pe toţi pacienţii viitori, pentru că în aceste condiţii activitatea chirugicală în clinica noastră nu se mai poate desfăşura în condiţii normale. Operaţii care durează peste opt ore, practic, vor fi imposibil de realizat. Există o pierdere de şanse pentru oamenii care au astfel de patologii", a mai spus medicul.
El susţine că a discutat cu managerul Silvi Ifrim despre situaţia unităţii medicale şi că a încercat să prezinte soluţii pentru buna desfăşurare a activităţii, redactând în acest sens o scrisoare prin care cere ajutor de la instituţiile statului. Într-o postare pe facebook, medicul i-a cerut demisia managerului, dar spune că nu acesta este scopul principal.
"Mi s-a spus, citez, <<nu mă interesează această problemă, nu este problema mea, nu eu mă ocup de asta şi atunci când vorbeşti de binele pacienţilor, foloseşti o lozincă>>. Din acest moment am considerat că orice discuţie cu acest om nu poate continua şi am anunţat-o pe doamna manager de demersurile pe care va fi urmat să le fac. Aşadar am scris acea scriosare de ajutor şi am depus-o la administraţia spitalului, anunţând-o în prealabil că această cerere va fi făcută publică. În solicitarea mea, m-am adresat şi autorităţilor statului. Deşi am scris în postarea mea că cer demisia managerului actual, de fapt nu este ceea ce mă interesează în primul rând. În primul rând mă interesează ca eu şi colegii mei să ne putem efectua activitatea în condiţii normale", a adăugat Ionuţ Gobej.
Până la luarea unei decizii administrative care să rezolve situaţia spitalului, turele vor fi asigurate de medici pe bază de voluntariat, situaţie care nu poate dura la nesfârşit, în opinia medicului.
Managerul Silvi Ifrim nu a putut fi contactat, până la ora transmiterii ştirii.
Citeşte şi: Patru victime, după ce o maşină a căzut în gol şase metri, apoi s-a răsturnat aproape de râul Jiu
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe