Medic: Vaccinarea obligatorie ar trebui extinsă la rotavirus şi pneumococ
Lista vaccinurilor obligatorii ar trebui extinsă cu alte două produse, unul pentru prevenirea enterocolitelor provocate de rotavirus şi altul împotriva infecţiilor cu pneumococ, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, medicul de familie Carmen Barbă.
Medic: Vaccinarea obligatorie ar trebui extinsă la rotavirus şi pneumococ (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)
Potrivit medicilor, chiar dacă unele vaccinuri nu sunt incluse în programul naţional, mulţi părinţi acceptă să cumpere produsele respective, pentru a-şi imuniza copiii.
"Şapte din zece părinţi ai căror copiii sunt înscrişi pe lista mea cumpără singuri vaccinurile pe care nu le primesc prin programul de imunizare, mai ales înainte ca micuţii lor să intre în colectivitate, la grădiniţă sau la şcoală. Dacă mi s-ar cere părerea, eu aş propune introducerea pe lista vaccinurilor obligatorii a două produse - cel împotriva enterocolitei cu rotavirus şi cel contra infecţiei cu pneumococ", a declarat dr. Carmen Barbă.
Infecţia cu rotavirus este cea mai frecventă cauză a diareei severe la copii, iar pneumococul este principalul agent patogen al infecţiilor pneumococice la copii - pneumonia, meningita, otita medie, sinuzita şi bronşita.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Misterul accidentului aviatic din Coreea de Sud se adânceşte. Datele de zbor şi înregistrările audio s-au oprit cu 4 minute înainte de accident. Investigator: "Este rar"
-
ANALIZĂ ZF. În România importurile asigură 60% din consumul de produse lactate în România
-
Ion Cristoiu: O moştenire a Războiului Rece: NATO
Medicul Carmen Barbă a mai spus că unii părinţi nu înţeleg rostul vaccinării, influenţaţi de informaţii citite pe internet.
"Pe internet, au fost campanii împotriva vaccinării. Au făcut mult rău, pentru că unii părinţi au crezut în acele informaţii. Vaccinarea a salvat mii de vieţi", a subliniat medicul de familie.
Programul naţional de vaccinare va fi revizuit în conformitate cu cerinţele UE, potrivit autorităţilor.
În 2011, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat peste 4,2 milioane de doze de vaccinuri, în cadrul Programului Naţional de Imunizări şi a Programului Naţional Boli Transmisibile Prioritare.
Campaniile de vaccinare în rândul populaţiei au fost însoţite de campanii de promovare a sănătăţii, derulate în cadrul Programului naţional de evaluare şi promovare a sănătăţii şi educaţie pentru sănătate. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a implementat registrul naţional de vaccinări.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO