Medicament care elimină "în câteva minute" simptomele maladiei Alzheimer

Medicii americani vor să testeze clinic un medicament experimental promiţător care, potrivit acestora, poate elimina simptomele maladiei Alzheimer "în câteva minute", potrivit unui studiu.

Urmărește
716 afișări
Imaginea articolului Medicament care elimină "în câteva minute" simptomele maladiei Alzheimer

Medicament care elimină "în câteva minute" simptomele maladiei Alzheimer (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit dailymail.co.uk, medicii americani de la Institutul de cercetări neurologice din California testează medicamentul de aproximativ trei ani pe aproximativ 50 de persoane. Specialiştii spun că acest tratament i-a permis unui bolnav în vârstă de 82 de ani să-şi recunoască soţia pentru prima dată în ultimii ani, la numai cinci minute de la administrare. Pacientul era incapabil să recunoască persoane pe care le vedea zilnic sau să spună numele unor obiecte banale.

Tratamentul implică injectarea unui medicament numit Enbrel - utilizat în mod normal la tratarea artritei - în coloana vertebrală şi în ceafă. Odată ajuns în creier, medicamentul blochează acţiunea unei substanţe responsabilă de procesul de inflamare din organism. Simptomele maladiei Alzheimer, precum pierderea memoriei şi confuzia, au fost eliminate în câteva minute la cel puţin un pacient, iar alţi câţiva bolnavi din cei 50 care au participat la experimente au arătat îmbunătăţiri continue ale stării lor de sănătate, după câteva săptămâni de tratament. Pacienţii au avut nevoie de mai puţin ajutor din partea personalului medical în timpul tratamentului.

Experimentele au fost efectuate după ce s-a descoperit că nivelurile de factor de necroză tumorală (TNF) poate creşte de până la 25 de ori în lichidul care înconjoară creierul pacienţilor cu Alzheimer. Enbrel, un medicament biologic utilizat împotriva artritei reumatoide, dezactivează factorul de necroză tumorală din organism. Administrat în măduva din coloana vertebrală, medicamentul poate ajunge în celulele creierului, influenţând nivelul de TNF.

În SUA, medicamentul nu este aprobat pentru tratarea maladiei Alzheimer, iar în Marea Britanie este considerat o terapie experimentală. Specialiştii britanici cred că medicamentul trebuie testat la scară mai mare pentru a se stabili clar efectele lui.

Profesorul Edward Tobinick, de la Universitatea California din Los Angeles şi director al Institutului de cercetări neurologice, coordonator al acestor experimente, spune că efectele medicamentului sunt vizibile. Pacienţii, deşi nu se întorc la o viaţă normală, pot să se ocupe de activităţi cotidiene, să converseze şi să recapete o doză de independenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici