- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medicament împotriva alcoolismului, testat în SUA
Un nou medicament, care ar putea permite persoanelor dependente să lupte împotriva bolii prin reducerea sentimentului lipsei de alcool în organism, provocat de situaţiile de stres, a fost testat cu succes de cercetătorii americani.
Medicament împotriva alcoolismului, testat în SUA
Tratamentul, testat pe 50 de pacienţi internaţi pentru cură de dezintoxicare, are ca ţintă o zonă din creier, în care este situat receptorul neurochinină 1, care controlează răspunsurile în situaţiile de stres. Medicamentul a fost testat iniţial pentru efectele sale asupra anxietăţii, dar nu a fost comercializat, pentru că rezultatele nu au fost clare.
Pacienţii care au participat la studiu, coordonat de Markus Heilig de la Institutul naţional asupra abuzului de alcool şi alcoolism, au rămas spitalizaţi timp de patru săptămâni după ce au încheiat cura de dezintoxicare. Jumătate dintre ei au primit un placebo, cealaltă jumătate a primit medicamentul împotriva alcoolismului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Toţi pacienţii au înregistrat un declin al senzaţiei lipsei de alcool în organism, însă bolnavii care au primit noul medicament au prezentat o stare mai bună a sănătăţii psihice, potrivit datelor colectate pe baza chestionarelor de autoevaluare, a estimărilor realizate de medici şi a testelor care vizau situaţii reale.
Rezultatele acestui studiu indică faptul că "ameliorările observate aparţin procesului mental legat de dependenţa de alcool", indică autorii studiului.
Sentimentul lipsei de alcool este un factor care induce depresie şi sensibilitate crescută la situaţii de stres, care este un factor major în persistenţa în "ciclul vicios" al alcoolismului, a spus Heilig.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
-
ieri, 22:27