Medicamente şi consultaţie medicală gratuite pentru cei care vor să se lase de fumat
Persoanele care vor să se lase de fumat pot beneficia de consultaţie medicală şi tratament gratuie, prin programul naţional de prevenţie.
Medicamente şi consultaţie medicală gratuite pentru cei care vor să se lase de fumat
"Orice fumător care vrea să renunţe la ţigări va telefona la o linie verde - 08008 STOPFUMAT sau 08008786738628 - unde va fi programat pentru o consultaţie medicală. Fumătorii nu au nevoie de trimitere de la medicul de familie şi nici nu contează dacă este asigurat sau nu, întrucât banii nu vin de la bugetul de stat şi nici de la cel al asigurărilor, ci din taxa pe viciu", a explicat, vineri, ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu în conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării programului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Demnitarul a precizat că susţine acest program, mai ales că şi el a fost un fumător înverşunat, fumând câte trei pachete de ţigări zilnic, însă de patru ani a renunţat la tutun.
"Atunci când m-am lăsat de fumat nu erau aceste tratamente, astfel că singurul suport a fost voinţa. Mi-am propus ca dintr-o anumită zi să nu mai fumez şi aşa am făcut, deşi mi-a fost foarte greu", a mai spus ministrul.
Medicamentele vor fi oferite astfel încât să asigure necesarul pentru două săptămâni. După acest interval medici vor verifica dacă respectivul a renunţat la fumat, măsurând concentraţia de cotinină (metabolit al nicotinei - n.r.) din urină. În plus, va fi asigurată monitorizarea simptomelor de sevraj ale pacienţilor, durata tratamentului fiind de maximum trei luni, interval în care trebuie să se vindece dependenţa de nicotină.
La acest program au acces toate persoanele care fumează, bugetul alocat fiind de 400.000 de lei, a mai spus Nicolăescu. Potrivit acestuia, pentru început au fost achiziţionate medicamente pentru aproximativ 500 de pacienţi, urmând ca în funcţie de rezultat programul să fie extins.
Programul a fost demarat în Bucureşti, printr-un proiect pilot şi va continua în alte zece oraşe, începând din 10 septembrie, apoi în funcţie de rezultate va fi extins la nivel naţional.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO