- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medicii de familie din Arad au stabilit acţiuni de protest faţă de legislaţia din domeniul sanitar
Medicii de familie din Arad au decis să participe la mai multe manifestări de protest în stradă, care vor avea loc în următoarea perioadă şi care vor începe cu un pichet de două ore ce va fi organizat luni, nemulţumirile vizând legislaţia din domeniul sanitar.
Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Arad, Adrian Dărăbanţiu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că în urma unei întâlniri cu membrii s-a decis organizarea de acţiuni de protest în stradă.
Astfel, luni, între orele 10.00 şi 12.00, medicii de familie din Arad vor picheta sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS).
"Va fi o acţiune de protest faţă de pachetul de legi şi ordonanţe care privesc domeniul sanitar, emise de actualul Guvern în ultima perioadă de timp. După acest pichet, vom organiza şi alte manifestări de stradă, urmând să demarăm inclusiv o campanie de strângere de semnături de la populaţia judeţului pentru susţinerea revendicărilor noastre şi a acţiunilor de protest", a declarat Dărăbanţiu.
Medicii de familie din Arad vor distribui pacienţilor, în următoarele zile, fluturaşi privind nemulţumirile pe care le au.
Fluturaşii au fost deja redactaţi, iar printre problemele semnalate pe aceştia se numără prevederile noului contract ce va trebui semnat cu CJAS.
"De la 1 aprilie nu mai putem semna un nou contract cu casele de asigurări, căci acesta ne-ar pune în situaţia de a nu vă mai putea acorda îngrijirile fireşti, pe care noi le considerăm necesare pentru sănătatea dumneavoastră. Un asemenea contract ar duce la închiderea rapidă a cabinetelor din cauza datoriilor", se arată pe fluturaşi.
Pe aceştia mai scrie că noul contract le impune medicilor de familie să consulte un pacient cel mult o dată la trei luni.
"Ne impune să uităm de Jurămânul nostru de medici, să alegem cine primeşte medicamente compensate şi cine nu (căci vom avea plafon), să nu vă consultăm decât o singură dată la trei luni, să vă cerem coplată, să nu dăm reţete şi bilete de trimitere decât pentru 20 de pacienti pe zi, să cumpărăm cititoare de carduri şi servere din banii proprii, să introducem date pe cardurile de asigurat în loc să consultăm, să lipim coduri de bare pe reţete şi multe altele", se arată pe fluturaşi.
Medicii de familie arădeni se plâng că în ultimele luni sunt supuşi unor "presiuni extreme".
"Au apărut hotărâri care, pe de o parte, nu ne mai permit să vă îngrijim aşa cum este nevoie şi, pe de altă parte, nu ne mai asigură cele strict necesare cabinetelor (…) În aceste condiţii, noi, medicii dumneavoastră de familie, nu putem semna aşa-zisul contract de furnizare de asistenţă medicală, care nu ne va mai lăsa de fapt să vă acordăm îngrijirea de care aveţi nevoie, ca medici - nu ca funcţionari, şi ne va distruge menirea pentru care am învăţat atâţia ani", se mai arată pe fluturaşii de protest, în care li se mai cere arădenilor să fie alături de medicii de familie la protestele viitoare.
În judeţul Arad există aproximativ 300 de medici de familie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
CSAT și CCR decid soarta alegerilor. Ce șanse există pentru ca turul 1 al prezidențialelor să fie anulat
-
CNSAS: Un candidat pentru Senat din partea SOS, identificat că a colaborat cu Securitatea
-
Războiul din Ucraina, ziua 1009. Explozii auzite joi dimineaţa în Odesa şi Kropyvnytskyi / SUA îndeamnă Ucraina să reducă vârsta de recrutare la 18 ani pe fondul lipsei de trupe
-
Grindeanu: Candidatul nostru nu vrea să câştige alegerile la masa verde
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO