- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medicii de familie renunţă la protest şi semnează noile contracte - 2 -
Medicii de familie au decis să semneze noile contracte de servicii cu casele de asigurări de care aparţin, iar de joi vor depune actele pentru contractare, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.
Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie a spus că negocierile privind prevederile noilor acte normative vor continua în perioada următoare şi speră că vor fi găsite soluţii.
Mihăilă a precizat că medicii de familie au decis să semneze contractele pe 2011 pentru că pacienţii nu au nicio vină. "Le mulţumim pentru că ne-au fost alături", a mai spus Doina Mihăilă.
Reprezentanţii medicilor de familie anunţau, miercuri, la finalul discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, că nu vor semna noul contract-cadru, iar de marţi vor percepe taxe pentru consultaţii.
În cadrul discuţiilor, reprezentanţii medicilor de familie au cerut 200 de milioane de lei pentru întreţinerea cabinetelor, în timp ce cei ai Ministerului Sănătăţii şi CNAS au spus că această cheltuială nu poate fi susţinută. La finalul discuţiilor, reprezentanţii medicilor de familie anunţau că nu pot fi de acord cu noile condiţii, astfel că nu vor semna contractul pe 2011.
În replică, ministrul Cseke Attila a susţinut că prioritar este pacientul.
Preşedintele Societăţii Naţionale a Medicinei de Familie/Medicină Generală (SNMF/MG), Rodica Tănăsescu, declara înaintea negocierilor că medicii de familie vor încearca să asigure funcţionarea cabinetelor până în 14 iunie, în speranţa că până atunci vor fi rezolvate problemele, astfel încât să nu fie obligaţi să îi pună pe pacienţi să plătească pentru consultaţii.
Din 1 iunie, medicii de familie nu au mai putut să prescrie pentru pacienţi reţete compensate şi bilete de trimitere către specialişti, în condiţiile în care aceştia nu au semnat noul contract-cadru, iar cel din 2010 a expirat.
Preşedintele CNAS declara, miercuri, pentru MEDIAFAX, după discuţiile de la Ministerul Sănătăţii, că 35% dintre medicii de familie din România au semnat contractele de servicii cu casele de asigurări de care aparţin, ponderea semnatarilor în Capitală fiind de 40%.
Potrivit preşedintelui CNAS, medicii de famile cer foarte mulţi bani pe care sistemul nu îi are acum. El preciza că 100 de milioane de lei le-au fost daţi prin normele la contractul cadru, iar miercuri aceştia au cerut încă 200 de milioane lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO