- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.05.2012, 20:57)
- Valentin Anghel , Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medicii de la "Alexandrescu" şi "Balş" spun că fetiţa decedată duminică plecase de la ei "pe picioare"
Medicii de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" şi Institutul "Matei Balş" din Bucureşti au declarat, pentru MEDIAFAX, că fetiţa de patru ani decedată duminică la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului plecase de la ei, sâmbătă, "pe picioare", cu părinţii de mână.
Urmărește
637 afișări
Medicii de la "Alexandrescu" şi "Balş" spun că fetiţa decedată duminică plecase de la ei "pe picioare" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Sâmbătă dimineaţă, fetiţa a fost adusă de părinţi la secţia ORL de la "Grigore Alexandrescu". "Nu au venit la Unitatea de Primiri Urgenţe. Fetiţa era sub tratament pentru otită şi avea febră. La consult, s-a constatat că otita era în regres, însă i s-a găsit roşu în gât şi s-a recomandat să se meargă la «Matei Balş», pentru că ei sunt specializaţi în infecţii. Fetiţa a venit şi a plecat pe picioarele ei, cu părinţii de mână", spun reprezentanţii Spitalului "Grigore Alexandrescu".
Tot sâmbătă, la 12.30, fetiţa a ajuns, însoţită de părinţi, la "Matei Balş", unde medicii i-au administrat un antitermic. "Nu a fost păstrată la noi din raţiuni de prudenţă, pentru că aveam saloanele pline cu cazuri infecţioase grave. Părinţii au fost îndrumaţi să ducă fetiţa la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului", au precizat cei de la Institutul "Matei Balş".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Medicii de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului "Alfred Rusescu" i-au administrat un antibiotic pentru care ar fi fost făcut testul de alergii. Întrucât sâmbătă seara febra a crescut la 39 de grade, i-a fost administrat un antitermic prin venă, ulterior fetiţa intrând în stop cardio-respirator. Fetiţa a decedat duminică, la aproape 24 de ore de la internare.
Conducerea Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului "Alfred Rusescu" a început o anchetă în acest caz, fiind aşteptat şi raportul medicilor legişti.
"Toate investigaţiile făcute copilului vor fi analizate. Totodată, aşteptăm rezultatul medico-legal", a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX doctorul Mihai Craiu, de la Spitalul "Alfred Rusescu".
La rândul său, Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti să verifice şi să raporteze modul în care s-a acordat asistenţă medicală în cazul fetiţei.
În urma necropsiei făcute, luni, la Institutul Naţional de Medicină Legală nu a putut fi stabilită cauza decesului, fiind aşteptate rezultatele investigaţiilor de laborator.
"Există anumite probleme care, coroborate, nu pot indica o anumită cauză a decesului. Aşteptăm rezultatele testelor de laborat, după care vom putea stabili cauza decesului", au declarat, pentru MEDIAFAX, legiştii.
În acest caz a fost începută o anchetă şi de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, aceştia aşteptând rezultatele necropsiei şi testelor de laborator.
În urma anchetei se va stabili dacă fetiţei i s-au făcut toate testele necesare şi dacă întârzierea internării a agravat boala.
Conform documentelor puse la dispoziţie de părinţi, fetiţa a fost dusă de patru ori la consult, fără a i se pune un diagnostic de genul viroză, faringită, otită, amigdalită, potrivit stirileprotv.ro.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta