- Home
- Social
- SLATINA, (04.09.2017, 14:00)
- Ionut Jifcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medicii din Slatina, acuzaţi de indiferenţă: un copil a făcut alergie severă de la un leucoplast
Medicii Spitalului Slatina sunt acuzaţi de indiferenţă, după ce un copil a făcut o alergie severă de la un leucoplast şi timp de trei zile nu ar fi fost văzut de un doctor. "I-am rugat să îmi prescrie ceva să cumpăr de la farmacie, dar mi-au spus că e sâmbătă şi nu lucrează dermatologii", spune o rudă.
Urmărește
705 afișări
Medicii din Slatina, acuzaţi de indiferenţă: un copil a făcut alergie severă de la un leucoplast
Un copil de doi ani, internat la Spitalul Slatina, a suferit o alergie gravă, umflându-i-se braţul drept, din cauza unui leucoplast care i-a fost aplicat pentru a fixa o branulă.
Şi fratele acestuia, de doar 1 an, a avut de suferit din aceeaşi cauză.
Cei doi copii sunt cetăţeni englezi şi au mers la Slatina în vacanţă la familia tatălui lor. Ei au făcut pneumonie şi a fost nevoie să fie internaţi în spital, unde au fost însoţiţi de mama şi mătuşa lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Mătuşa copiilor, Maria Bărbulescu, a declarat, corespondentului Mediafax, că cel mai mare dintre copii a făcut dermatită, sâmbătă, din cauza leucoplastului care îi susţinea branula, declarându-se revoltată de faptul că niciun medic dermatolog nu l-a putut consulta pe micuţ până luni.
”Copiii au ajuns miercuri seara la spital cu pneumonie acută. Li s-au pus branule la amândoi. Celui mare i s-a pus branula în mână, nu a suportat-o şi i-au mutat-o deasupra cotului, iar după trei zile, adică vineri dimineaţa, i-au dat jos branula şi leucoplastul şi au văzut ce are băieţelul. Ne-au spus că este foarte alergic şi a făcut o dermatită de la leucoplast. L-au tratat cu violet. Sâmbătă dimineaţa i-am întrebat ce se întâmplă şi asistentele de acolo mi-au spus că nu pot să îi dea altceva. Am rugat-o să îmi prescrie ceva să mă duc să cumpăr de la farmacie, dar mi-a spus că e sâmbătă şi că nu lucrează niciun dermatolog şi că trebuie să aşteptăm până luni. Nu mi se pare corect aşa ceva. Să stea copilul trezi zile cu mâna aşa şi să nu îi faci mai nimic”, a declarat ea.
Femeia a adăugat că reprezentanţii spitalului au intervenit abia după ce a postat o fotografie şi cazul pe Facebook.
Maria Bărbulescu spune că tatăl copiilor va face o plângere după ce vine în ţară.
”După ce am postat poza, au venit cu o cremă. Trei zile nu au venit cu nimic şi aseară la ora 20.00 (duminică – n.red. ) au venit cu cremă. Copilul plângea de durere. Un copil are doi ani şi două luni şi unul un an şi două luni. Cel mic nu a fost grav. Cel mare a avut o formă severă. Mama este internată cu ei, dar nu s-a văzut nimic pentru că a avut leucoplastul şi bubiţele erau sub leucoplast. (...) Asistenta ne-a spus că ei după trei zile dau jos branula şi leucolpastul. Acum îi fac injectabil. Nu am făcut plângere către directorul spitalului sau DSP, peste două zile vine în ţară şi tatăl copiilor şi el o să facă”, a spus Maria Bărbulescu.
Directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Cătălin Pătru, a declarat, corespondentului Mediafax, că a fost îndepărtat plasturele cu problemă, copilul primind doar tratament oral.
Reprezentanţii unităţii medicale vor să achiziţioneze alte dispozitive pentru fixarea branulelor, astfel încât să nu mai apară astfel de cazuri.
”La nivelul secţiei de Pediatrie sunt internaţi doi copii, iar în cursul spitalizării, unul din copii a avut la nivelul mâinii o reacţie alergică la adezivul prin care s-a fixat branula, o dermatită de contact. În momentul în care a fost sesizată s-a sistat administrarea tratamentului, s-a îndepărtat plasturele respectiv şi s-a efectuat o toaletare locală. Copilul primeşte tratament doar oral şi în momentul de faţă a fost consultat de un dermatolog. Pentru a preveni incidente de acest gen, care sunt regretabile, am luat decizia de a face şi achiziţionarea unor alte soluţii pentru fixarea branulei. La anumite tipuri, adezivul cu care se fixează branulele nu dezvoltă aceste reacţii la majoritatea pacienţilor, dar sunt situaţii în care pot să apară. Încercăm să găsim posibilitatea de a utiliza şi produse care sunt hipoalergice”, a declarat doctorul Pătru.
El a spus că, în timpul sfârşitului de săptămână, în spital nu sunt medici dermatologi, însă copilul a fost consultat de medicul pediatru.
”A fost văzut de medicul pediatru, dar consultul dermatologic nu s-a putut face, pentru că pe această secţie nu se fac gărzi, fiind weekend nu a fost medic dermatolog. Mai apar şi la adulţi, sunt situaţii legate de sensibilitatea pacienţilor”, a mai spus Cătălin Pătru.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat