Medicii din UPU Sibiu solicită sistem de înregistrare audio pentru sălile de aşteptare, după ce o femeie a murit în timp ce era plimbată între spitale

Medicii Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Sibiu solicită implementarea unui sistem de înregistrare audio pentru sălile de aşteptare, după ce rudele unei femei acuză că aceasta a murit, plimbată de cadrele medicale, între două spitale.

Urmărește
543 afișări
Imaginea articolului Medicii din UPU Sibiu solicită sistem de înregistrare audio pentru sălile de aşteptare, după ce o femeie a murit în timp ce era plimbată între spitale

Medicii din UPU Sibiu solicită sistem de înregistrare audio pentru sălile de aşteptare

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a transmis, marţi, un comunicat de presă, prin care arată că, în urma anchetei demarate în urma morţii unei femei de 39 de ani, unitatea medicală nu este responsabilă de decizia luată de femeie şi de mama acesteia, de a pleca la un alt spital.

„În urma analizării documentaţiei medicale întocmite, (...) a declaraţiilor medicilor implicaţi în acordarea asistenţei medicale, a declaraţiilor personalului care şi-a desfăşurat activitatea în Unitatea de Primiri Urgente în data de 28.12.2017 şi a declaraţiei medicului şef UPU, precum şi în urma vizualizării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video din UPU, Consiliul Etic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a formulat următoarele concluzii şi recomandări: pacienta, împreună cu aparţinătoarea (mama), au decis să se adreseze altui furnizor de servicii medicale, asumându-şi responsabilitatea acestei hotărâri. Nu au fost identificate încălcări ale principiilor etice în relaţia pacient – personal medical”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, se recomandă suplimentarea personalului de triaj din Unitatea de Primiri Urgente, pentru a supraveghea pacienţii din sala de aşteptare şi pentru a comunica mai bine cu aceştia.

Totodată, la nivelul UPU Sibiu, s-a decis ca personalul secţiei şi al firmei de pază să fie reinstruit şi să nu ofere pacienţilor informaţii şi recomandări în sensul retrimiterii acestora către alte unităţi medicale. Mai mult, indiferent de gradul de aglomerare al secţiei, toţi pacienţii vor fi îndrumaţi să aştepte pentru a fi triaţi şi ulterior consultaţi, mai arată reprezentanţii Spitalului din Sibiu.

În cadrul Consiliului Etic, personalul medical UPU a solicitat implementarea unui nou sistem de supraveghere, care să permită şi înregistrarea audio, pentru ca astfel de cazuri precum cel al femeii de 39 de ani să nu mai aibă loc.

Maria Ciorogar, femeia în vârstă de 39 de ani, din Sibiu, a murit după ce, în 28 decembrie s-a simţit rău şi, ajutată de membrii familiei, a mers la UPU Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe. Pentru că a fost aglomerat, femeii i s-ar fi sugerat să plece la Centrul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Militar, unde starea ei a devenit mai gravă, astfel că personalul medical a decis să cheme o ambulanţă, cu care femeia s-a reîntors la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean.

La scurt timp, însă, aceasta a murit.

Familia acuză că nu s-a intervenit prompt, astfel ca viaţa femeii să fie salvată.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Sibiu şi la Spitalul Militar Sibiu au fost demarate anchete interne.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici