- Home
- Social
- (25.10.2018, 14:35)
- Georgiana Mihalache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medicii şi acţionarul spitalului Sanador au ieşit în faţa presei. Un alt deces, azi la spitalul din Capitală
Doris Andronescu, acţionarul unic al spitalului Sanador, alături de medicii chirurgi Laura Bălănescu, chirurg pediatru, Bogdan Marţian, Dana Mincu (cardiologie) şi Doru Herghelegiu (chirurgie oncologică, ecografie obstetrică-ginecologie) au ieşit azi în prima conferinţa de presă, la patru zile de la moartea unui copil de un an şi zece luni.
Urmărește
11634 afișări
Un alt pacient, în vârstă de 65 de ani, a decedat azi la spitalul Sanador din Capitală
Trei fraţi au acuzat Sanador că mama lor a fost diagnosticată greşit de 3 ori, ceea ce i-a afectat starea de sănătate şi a murit din cauza unui AVC. Medicii Sanador, clinica unde a fost internată femeia, spun că a fost îngrijită corect şi că familia a semnat pentru fiecare gest medical.
„Mama a fost aici la un control de rutină. S-a văzut că s-ar putea să facă un AVC şi nu i s-a spus de riscurile acestui AVC. Apoi a făcut AVC, a fost internată aici, a ieşit din AVC şi tot avea dureri, nu se simţea bine. A început în iunie, apoi a făcut AVC în august şi a venit aici de 4 ori. Avea dureri puternice la stomac. I s-a dat de trei ori diagnostic greşit că ar fi avut infecţie la stomac. În final, avea ceva tot de AVC în sensul că avea o venă înfundată. Acum a fost operată şi ne-a spus că moare. (...) Toţi doctorii, din ce am văzut, sunt incompetenţi. Abia a patra oară au văzut că e blogaj de sânge. (...) O să îi dăm în judecată şi să fim siguri că nu s-a greşit cum s-a greşit la ceilalţi pacienţi, la copil. Vrem să fim sigur că nu o sa mai treacă oameni prin ce treceam noi”, a declarat Constantin Rotariu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
Acesta a spus că toate cheltuielile medicale plătite către spitalul Sanador, unde a fost adusă mama lui, se ridică la 30.000 de euro.
Fratele său, George Rotariu, spune că medicii nu le-au permis să o mute pe mama lor, atunci când au vrut să o ducă la o clinică din străinătate.
„Când am vrut să o mutăm, nu ne-au lăsat, pentru că riscă să moară pe drum. Am fost internaţi de trei ori într-o săptămâna, iar a patra oară, mama arăta foarte rău, şi-au dat seama de asta şi nu ne-au dat acceptul s-o transportăm. Am vrut să o transportăm în Austria. Costurile se ridică la nivel de zeci de mii de euro. Din păcate, plătim pentru nişte servicii ca afară, dar foarte slabe. Poate mai slabe decât cele din spitalele publice din România. O să facem tot ce e necesar să vedem că procedurile au fost efectuate corect, ceea ce noi nu credem, având în vedere că mama a venit pe picioare în spital şi pleacă în mormânt”, a spus tânărul.
La rândul lor, medicii Spitalului Sanador au explicat că pacienta a fost îngijită corect.
„Doamna era o pacientă nu foarte în vârstă, dar avea o patologie vasculară extrem de avansată. De altfel, în urmă cu câteva luni, a făcut un accident vascular cerebral. Se poate localiza AVC oriunde, la inimă, la intestine sau orice alt segment. (...) Pacienta a mai avut prezentări la spital - nu ştiu dacă numai la al nostru. Accidentul vascular cerebral a fost îngrijit la noi, a fost îngrijit corect. Între timp a mai avut nişte prezentări, dar nu internări, ci prezentări la camera de gardă. Nu a fost internată. (...) A venit pe 6, nu pe 10, diagnosticul a fost pus pe 6 şi în aceeaşi zi a fost pus un tratament agresiv aşa cum este peste tot în lume pentru boala de care suferea, a primit un anticoagulant. După două zile, simptomatologia s-a ameliorat. După care, sub acelaşi tratament, starea a revenit proastă, s-a agravat, motiv pentru care am bănuit că acel tratament s-ar putea să nu fie eficient. Atunci am continuat investigaţiile, în ideea că am putea identifica locul acelei stenoze şi întinderea şi facem ceva mai puţin invaziv dată fiind starea. Nu s-a reuşit, nu s-a văzut la radiografie deloc niciunul dintre cele două vase de sânge, ce înseamnă obstrucţie la origine, pentru că toată aorta dumneaei era calcificată. Tot peretele vascular era calcificat. Asta se întâmpla pe 9, la trei zile”, a declarat Bogdan Martian, şef Secţie Chirurgie generală de la Sanador.
Potrivit medicului, cei trei fii ai femeii au înţeles fiecare pas pe care medicii l-au făcut în cazul mamei lor: „Am explicat familiei, celor trei băieţi, că singura resrusă pe care o putem lua în considerare ar fi o intervenţie chirurgicală cu scopul de a deobstrua, fie de a rezeca partea de intestin care este mort. Am explicat de-a fir a păr fiecare punct, fiecare gest terapeutic, în fiecare zi. au înţeles care e gravitatea, au înţeles că intrăm în operaţie cu riscuri majore, am explicat şi au înţeles că e posibil să nu depăşim momentul operator. (...) Au semnat la fiecare gest medical”, a mai spus medicul.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:30
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 20:58
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat