Medic: Cât de dificilă este monitorizarea bolnavilor de COVID-19 la domiciliu

  • Medicul de familie este cel care trebuie să-i monitorizeze pe cei externaţi pe propria răspundere.
  • Rodica Tănăsescu, medic de familie: „Se pierde mult timp până aflu cum se simte şi ce temperatură a avut”.
  • Medicul de familie este cel care trebuie să-i monitorizeze pe cei externaţi pe propria răspundere. În cazul în care o persoană asimptomatică nu este înscrisă la un medic de familie, intervine Direcţia de Sănătate Pubică (DSP-ul).
Urmărește
1829 afișări
Imaginea articolului Medic: Cât de dificilă este monitorizarea bolnavilor de COVID-19 la domiciliu

Cât de dificilă este monitorizarea bolnavilor de COVID-19 la domiciliu FOTO Andreea Alexandru/Mediafax

De ieri până astăzi, sunt mai puţini cu 550 de pacienţi infectaţi cu COVID-19 în spitale, aşa susţine minstrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. 94 dintre ei sunt bolnavi de coronavirus, externaţi la cerere.
 
În total, 1200 de oameni infectaţi au cerut să plece acasă, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Oficial, ei sunt monitorizaţi de medicii de familie. Iar dacă nu sunt înscrişi la unul, atunci intervin cei de la DSP. De fapt, nimeni nu are control asupra lor. Nimeni nu ştie dacă ies sau nu din casă şi pot fi traşi la răspundere doar dacă se dovedeşte că au infectat pe cineva, chiar dacă tu poţi lua virusul de la ei fără să ştii.
 
 
  • „Respectăm prevederile legii, Ordinului 555, adică după 10 zile de spitalizare aceşti pacienţi sunt monitorizaţi de către medicul de familie al fiecăruia, care a fost înştiinţat în ceea ce priveşte evoluţia bolii”, a declarat purtătorul de cuvânt DSP Dolj, Ştefan Popescu.
 
  • „În acest moment, nu există, la nivelul unităţior spitaliceşti, proceduri foarte clar în acest sens. Se merge pe ultimul test realizat”, a spus purtătorul de cuvânt DSP Caraş-Severin, Dan Botgros.
 
  • „Se pierde destul de mult timp, până aflu cum se simte, ce temperatură a avut. Mă sunau sau îi sunam în fiecare zi să ştiu cum se simt, după care îmi făceau o poză ca să văd că sunt acasă şi cu termomentrul ca să văd cum îşi ia temperatura. Problema e că a te duce realmente la ei acasă, în condiţile în care nu ai un echipament potrivit, nu ai cum să-ţi dezinfectezi maşina prin nebulizare. Oricum costumul se dezbracă foarte greu, lăsând la o parte cât costă”, explică medicul de familie, Rodica Tănăsescu. 
 
  • „Cazul unui pacient, în stare serioasă, care a necesitat oxigen. Şi a refuzat internarea la spital, a plecat simptomatic fiind acasă. Normal că astfel de persoane reprezintă un risc major”, a spus şeful DSU, Raed Arafat, conform guv.ro.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici