- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.10.2013, 19:54)
- Catalin Lupasteanu
Medicul Morad, din scandalul recuperatorilor, a ajuns din instigator victimă şi ar fi apelat la un cunoscut din Mossad - surse
Esteticianul Iancu Morad, cercetat în libertate în dosarul israelienilor recuperatori, pentru că i-ar fi angajat să recupereze de la un fost colaborator 80.000 de euro, ar fi apelat la serviciul secret Mossad după ce s-a transformat în victima conaţionalilor săi, care i-au cerut la rândul lor bani.
Urmărește
2491 afișări
Medicul Morad, din scandalul recuperatorilor, a ajuns din instigator victimă şi ar fi apelat la un cunoscut din Mossad - surse
Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că medicul estetician Iancu Morad ar fi ajuns să fie ameninţat de persoanele cărora le-a cerut să recupereze în numele său, de la un alt medic estetician, Gad Ofir Renert, fost colaborator al său, suma de 80.000 de euro, context în care ar fi apelat la un cunoscut din serviciul secret israelian Mossad.
Sursele citate au arătat că Morad a discutat cu doi din cei patru cetăţeni israelieni reţinuţi pentru fapte cu violenţă de către DIICOT pentru a recupera suma de bani de la medicul estetician Gad Renert.
Cei doi angajaţi de Morad ar fi recuperat suma de 80.000 de euro de la Gad Renert. La un moment dat, chiar Iancu Morad ar fi asistat la ameninţările grave prin care Renert a fost constrâns să dea banii. După ce suma a fost dată, cei doi medici s-ar fi intâlnit pentru o discuţie de final, context în care Morad ar fi semnat un document potrivit căruia admite că a primit banii datoraţi şi că nu mai sunt probleme între ei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Mii de protestatari au perturbat congresul partidului de extremă dreaptă din Germania
-
IPJ Mureş anunţă că s-a sesizat din oficiu după neregulile semnalate în centre de copii
-
Marina SUA vrea să preia o fostă bază norvegiană subterană, ca punct logistic pentru operaţiunile din zona arctică unde patrulează submarinele ruseşti
Sursele citate menţionează însă că Morad a semnat fără a avea banii, iar ulterior semnării documentului i-a contactat pe recuperatori pentru a-i înapoia suma de bani. Aceleaşi surse susţin că întâlnirea a avut loc într-o zonă izolată şi că atunci israelienii i-au spus lui Morad că au apărut probleme după recuperarea sumei de bani şi că vor discuta ulterior.
La discuţia ulterioară, arată sursele citate, conaţionalii lui Morad i-au spus că victima, Gad Renert, a făcut o plângere privind recuperarea banilor şi că sunt probleme. De asemenea, având în vedere situaţia judiciară creată, i-au cerut lui Iancu Morad alţi 60.000 de euro pentru ca ei să poată scăpa de acuzaţii.
Din angajator, Morad a ajuns dator recuperatorilor, spun sursele citate, care arată că israelienii au început să exercite presiuni asupra lui, să vină des la cabinetul acestuia, să îl ameninţe sub pretextul pretinsei datorii de 60.000 de euro.
Sursele citate susţin că Morad ar fi apelat după o ultimă întâlnire cu recuperatorii la un cunoscut din serviciul secret de informaţii al Israelului, Mossad, căruia i-ar fi cerut ajutorul pentru a scăpa de agresori. La câteva zile după presupusa solicitare făcută de Morad, presiunile şi ameninţările ar fi încetat, iar unii dintre cei care îl ameninţau ar fi părăsit Bucureştiul.
Totul s-ar fi petrecut în urmă cu aproximativ un an, spun sursele aceleaşi surse.
"Aici vorbim de un caz complex în care SRI a avut în atenţie de la jumătatea anului 2013 acest grup infracţional constituit din cetăţeni istraelieni care identificau conaţionali de pe teritoriul României, în general cu situatii financiare foarte bune, de regulă oameni de afaceri, pe care ii constrângeau prin diverse metode, inclusiv răpire, să remită foloase materiale. În acest caz cu valenţe transfrontaliere, Serviciul Român de informaţii a cooperat prin metode şi mijloace specifice alături de DIICOT cu parteneri interni şi externi pentru destructurarea acestui grup infracţional", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.
Patru cetăţeni israelieni şi trei români, printre care şi Mihai Mila, un apropiat al lui Gigi Becali, au fost reţinuţi, în noaptea de marţi spre miercuri, de procurorii DIICOT, în dosarul în care sunt suspectaţi de recuperări de bani cu violenţă, lipsire de libertate, tâlhărie şi şantaj.
Procurorii DIICOT au audiat în acest caz 15 persoane, cetăţeni israelieni şi români, pe care le-au ridicat în urma unor percheziţii la locuinţele acestora din Bucureşti şi din localităţile Pantelimon, Voluntari, Măgurele şi Roşu din judeţul Ilfov, precum şi la sediul unui cabinet de avocatură.
La finalul audierilor au fost reţinuţi şapte dintre aceştia, procurorii urmând să ceară Curţii de Apel Bucureşti arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.
Procurorii DIICOT au emis ordonanţe de reţinere pentru Shimon Efraim, Kastro Charli, Erlith Nehemia, Malka Zosef, Mihai Mila, Angela Olteanu şi Florin Păun. În anchetă este vizat şi Tolea Ciumac, însă acesta nu a fost găsit de procurori. Totuşi, Tolea Ciumac s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la sediul Poliţiei Capitalei, pentru a afla detalii despre calitatea sa în acest dosar. DIICOT urmează să-l citeze în vederea audierii, el având calitatea de martor în acest caz.
Printre cei care au fost audiaţi de procurori sunt şi cei doi medici esteticieni, Iancu Murad şi Gad Ofir Renert. .
În luna august, o altă persoană a depus plângere în care a arătat că, după o neînţelegere cu fostul partener de afaceri, a fost contactat de membrii grupării, pe care îi cunoştea şi de care îi era frică. Acesta le-a spus anchetatorilor că le-a dat membrilor grupării o maşină, un ceas din aur şi bani, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la 100.000 de euro, au precizat sursele citate.
Tot în luna august, un bărbat a reclamat că, în martie, după ce a fost ademenit în locuinţa unuia dintre membrii grupării sub pretextul reparării unui sistem de supraveghere, a fost bătut şi obligat să dea 40.000 de euro, au mai arătat sursele judiciare.
Ancheta procurorilor DIICOT vizează un grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, cetăţeni israelieni si români, suspectate de infracţiuni de violenţă, respectiv lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi şantaj.
În 4 iunie, una dintre victime a fost obligată să meargă împreună cu membrii grupării la sediul unui cabinet de avocatură şi să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de euro, în baza căruia l-au pus apoi să le vireze 93.000 de euro, potrivit procurorilor.
Citește pe alephnews.ro: FT: Donald Trump și-a revizuit promisiunea de campanie de a pune capăt războiului din Ucraina în „24 de ore”
Citește pe www.zf.ro: Cine sunt cei care nu vor avea niciodată o problemă în a găsi un loc de muncă în ciuda incertitudinilor şi crizelor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
J-Hope, membrul BTS, pleacă în turneul „Hope on the Stage”. Este primul turneu solo după încheierea serviciului militar
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Miracol după incendiile din Malibu, California! Singurele lucruri care nu au ars: „Dumnezeu există”
CANCAN.RO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe