Medicul român acuzat de comportament indecent, nu are voie să plece din SUA

Medicul Virgil Baloescu, acuzat, la Boston, de comportament indecent faţă de o tânără de 15 ani, va fi obligat să rămână în continuare în SUA, după ce o moţiune introdusă de avocatul său a fost respinsă.

Urmărește
464 afișări
Imaginea articolului Medicul român acuzat de comportament indecent, nu are voie să plece din SUA

Medicul român acuzat de comportament indecent, nu are voie să plece din SUA (Imagine: Cotidianul Boston Herald)

Consulul general al României la New York, Pietro Lucian Pavoni, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că avocatul apărării introdusese o moţiune anteprocesuală în care cerea instanţei să-i elibereze medicului paşaportul, astfel încât acesta să poată veni în România. Moţiunea apărării a avut ca argument faptul că medicul este ţinut fără medicamente, asigurare medicală sau medic personal.

Moţiunea a fost respinsă, iar Virgil Baloescu va fi obligat să rămână în Statele Unite cel puţin până la 1 iulie, dată la care va avea loc următoarea înfăţişare în faţa instanţei.

Totuşi, potrivit consulului general, data nu este absolut certă. Ea a fost propusă de apărare şi acceptată de judecător şi, de principiu, de către procuror, care a precizat însă că va trebui să se sfătuiască atât cu victima, cât şi cu martorii pentru a vedea dacă aceştia acceptă data propusă.

Potrivit lui Pietro Lucian Pavoni, care a asistat personal la proces, joi, şi care a urmărit acest caz, medicul este supărat şi îşi susţine nevinovăţia.

Întrebat dacă Virgil Baloescu va putea să ceară despăgubiri, după proces, în cazul în care va fi găsit nevinovat, oficialul român a spus că cel mai probabil acest lucru ar fi posibil printr-o acţiune separată.

Cotidianul Boston Herald a scris, la jumătatea lunii mai, că medicul român Virgil Baloescu a fost acuzat de comportament indecent faţă de o adolescentă de 15 ani şi a fost arestat, dar eliberat după ce a plătit o cauţiune de 10.000 de dolari. Virgil Baloescu, de 60 de ani, a pledat nevinovat în faţa acuzaţiilor de agresiune la tribunalul municipal din Boston.

Purtătorul de cuvânt al procurorului, Jake Wark, a spus că poliţiştii au găsit-o pe tânără plângând şi tremurând. Ea a spus că a simţit o mână pe fund, când se afla cu spatele la român, într-un tren. Şoferul a oprit trenul după ce fata i-a raportat incidentul, iar trei martori i-au confirmat versiunea. Medicul Virgil Baloescu susţine că nu a avut un comportament indecent, el dezechilibrându-se şi atingând-o fără voie pe o tânără de 15 ani, potrivit relatărilor făcute apropiaţilor săi din Boston.

Consulul general al României la New York, Pietro Lucian Pavoni, a declarat, în mai, pentru MEDIAFAX, că atât echipa consulară de la New York, cât şi consulul onorific al României la Boston au luat legătura cu rude ale medicului Baloescu, în Boston, de la care au aflat versiunea românului despre incidentul în urma căruia a fost acuzat de comportament indecent.

Conform sursei citate, doctorul se afla în metrou când s-ar fi dezechilibrat şi ar fi atins indecent, din greşeală, o tânără în vârstă de 15 ani. În acel moment au intervenit ceilalţi pasageri, iar medicul a fost arestat, iar împotriva sa a fost depusă o plângere.

Echipa consulară de la New York şi consulul onorific de la Boston, care au fost informaţi de autorităţi în legătură cu incidentul produs, au intervenit pentru a acorda asistenţă consulară şi i-au recomandat medicului mai mulţi avocaţi de penal, fiind căutat unul de origine română deoarece doctorul Baloescu nu cunoaşte foarte bine limba engleză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici