- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mega-planul de investiţii din bani publici cu care Guvernul vrea să atragă turiştii. Mircea Dobre: „Dom`ne, ne asumăm şi noi ceva, mişcăm şi noi ceva?!”
Guvernul, prin Ministerul Turismului, pregăteşte un nou Masterplan în domeniu pentru atragerea turiştilor printr-o serie de investiţii din bani publici.
Este vorba de un mega-plan de investiţii din bani publici. Zeci de parcuri de aventuri, pârtii de schi, centre spa, wellnes şi balneare şi investiţii în porturile de la Dunăre, domeniul schiabil din Făgăraş, sunt printre cele aproape 150 de proiecte de interes naţional şi local, cuprinse Masterplanul de turism, aprobat vineri de guvern, şi prin care autorităţile de la Bucureşti să ridice România în topul destinaţiilor turistice la nivel internaţional.
Când vor fi gata? Exact-exact, nimeni nu face o estimare exactă. Nici măcar ministrul Mircea Dobre care spune, într-o declaraţie pentru Gândul, că puţine dintre ele ar putea începe la anul, având toată documentaţia gata. Ba chiar unele proiecte ar putea dispărea de pe listă. Şi asta pentru că regulile sunt mai stricte decât în trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
„În afară de criteriile de eligibilitate am pus acolo nişte termene. 13.12.2018 în care autorităţile locale trebuie să vină cu documentaţia tehnico-economică. Dacă nu vin cu ea, automat proiectul dispare din hotărârea de guvern, şi până la 31.12.2019 se vine cu autorizaţia de construire”, a declarat Dobre pentru Gândul.
Pas cu pas, autorităţile locale ale căror proiecte au fost alese din cele 1.400 primite de minister trebuie să-şi facă documentaţia tehnico-economică, după care să primească aviz de la o comisie a ministerului, iar în final să aibă autorizaţia de constructie. În final, banii vor veni de la Ministerul Turismului care poate suporta până la 100% din investiţie.
„Noi funcţionăm ca o autoritate de management. Dar nu suntem pe fonduri europene, suntem pe bugetul statului. Noi suntem autoritatea de management, facem transferul de la bugetul central către bugetul local. A fost şi HG 120/2010, numai că ăla a fost aşa general, nu s-a pus niciun termen, toată lumea s-a culcat pe-o ureche şi n-a mai făcut nimeni nimic. Şi din sutele de proiecte aprobate în HG s-au făcut doar 47. Dom`ne, ne asumăm şi noi ceva, mişcăm şi noi ceva?! Sau facem o hotărâre de guvern doar de dragul de-a o face?!”, a comentat ministrul Turismului.
„Dacă-l văd începând, pur şi simplu să vină un utilaj, cred că sunt deja în al nouălea cer. (...) E un proiect din 1968, acolo trebuia să fie un oraş olimpic”
Masterplanul cuprinde trei proiecte de turism de interes naţional care vizează dezvoltarea infrastructurii domeniului schiabil în Făgăraş, obiective de dezvoltare din Delta Dunării şi litoralul Mării Negre, Sulina, precum şi dezvoltarea zonei de agrement în portul Constanţa.
Citeşte articolul integral pe GÂNDUL
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO