Melinda Gates va dona un miliard de dolari pentru cauza femeilor

Melinda Gates, fosta soţie a co-fondatorului Microsoft, Bill Gates, a anunţat că va dona un miliard de dolari persoanelor şi organizaţiilor care lucrează pentru cauza femeilor.

258 afișări
Imaginea articolului Melinda Gates va dona un miliard de dolari pentru cauza femeilor

Melinda Gates va dona un miliard de dolari pentru cauza femeilor

Anunţul vine într-un moment în care activişti de stânga şi aleşi din Statele Unite denunţă un declin al drepturilor femeilor în această ţară, în special în faţa creşterii interdicţiilor de avort în diferite state.

„În cei aproape 20 de ani de activism pentru femei şi fete, am învăţat că vor exista întotdeauna oameni care vor spune că nu este momentul potrivit pentru a vorbi despre egalitatea de gen”, a declarat Melinda Gates pentru New York Times. „Este frustrant şi lipsit de viziune”, a adăugat ea.

Cea care a prezidat Fundaţia Bill şi Melinda Gates, una dintre cele mai influente fundaţii filantropice din lume, a anunţat în urmă cu două săptămâni că va părăsi organizaţia, înfiinţată împreună cu fostul său soţ, Bill Gates. Ultima ei zi în această organizaţie, care se dedică în special sănătăţii şi reducerii sărăciei, va fi pe 7 iunie.

Melinda Gates spunea că va avea la dispoziţie 12,5 miliarde de dolari pe care îi va dedica „femeilor şi familiilor”.

Marţi, ea a declarat că o primă tranşă de un miliard de dolari va fi plătită sub formă de subvenţii şi burse prin intermediul organizaţiei sale, Pivotal, „unor grupuri care lucrează în Statele Unite pentru a proteja drepturile femeilor şi pentru a le spori puterea şi influenţa”.

Melinda French Gates spune în editorialul său că, de când Curtea Supremă a SUA a decis în 2022 să anuleze garanţia federală a dreptului la avort, a simţit nevoia de a redirecţiona o parte din fondurile sale către drepturile reproductive ale femeilor din SUA, nu doar din străinătate.

Problema dreptului la avort a devenit un subiect important în campania prezidenţială din SUA, Joe Biden şi democraţii încercând să profite de nemulţumirea unei majorităţi a electoratului american faţă de restricţiile introduse în aproximativ douăzeci de state.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici