Membri ai familiei lui Filaret Moţco vin la Bucureşti pentru a asista la aducerea sicriului în ţară
O parte dintre membrii familiei lui Filaret Moţco au plecat, joi, spre Bucureşti pentru a fi prezenţi vineri dimineaţă la aducerea în ţară a trupului neînsufleţit al funcţionarului internaţional din cadrul biroului ONU ucis în Afganistan, care va fi înmormântat la Izvoarele Sucevei.
Mama lui Filaret Moţco a rămas în Izvoarele Sucevei, unde împreună cu rude, apropiaţi şi autorităţi locale se fac pregătiri pentru înmormântarea care va avea loc sâmbătă.
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost în comună, unde a discutat cu mama lui Moţco şi cu membri ai familiei acestuia, dar şi cu preoţii în ceea ce priveşte aducerea sicriului şi funeraliile.
Trupul neînsufleţit al lui Filaret Moţco, care va fi adus vineri, la Bucureşti, va fi transportat în cursul aceleiaşi zile către Suceava şi de acolo către Izvoarele Sucevei, unde sâmbătă va avea loc înmormântarea.
Trupul neînsufleţit al lui Filaret Moţco a fost dus la Dubai în cursul nopţii de luni spre marţi, prin intermediul ONU. Victimele atactului de la Mazar-i-Sharif au fost supuse autopsiei la Kabul, oraş în care s-a ţinut de asemenea o ceremonie religioasă în memoria lor.
Centrul de Informare al ONU a postat, marţi, pe site-ul său, un mesaj in memoriam pentru cele şapte persoane care şi-au pierdut viaţa în atentatul de vineri.
Aceştia sunt: Filaret Moţco, România, 43 de ani, diplomat cu o carieră impresionantă în Armată, MAE, OSCE şi ONU; Joakim Dungel, Suedia, 33 de ani, avocat internaţional; Siri Skare, Norvegia, 53 de ani - fost locotenent colonel in Fortele Aeriene Regale Norvegiene, prima femeie pilot militar din istoria Norvegiei; Dil Prasad Gurung, Nepal, militar timp de 19 ani în Armata indiană; Chhabi Lal Purja Pun, Nepal, militar timp de 24 de ani în Armata indiană; Min Bahadur Thapa, Nepal, militar timp de 28 de ani în cadrul Armatei Indiei; Narayan Bahadur Thapa Magar, Nepal, militar timp de 19 ani în Armata Indiei.
Filaret Moţco, în vârstă de 43 de ani, mai participase şi la operaţiunile din centrul ONU din Kandahar, în Tadjikistan, în Federaţia Rusă, în Caucazul de Nord, în Cecenia, în Kârgâzstan şi în alte operaţiuni ale unor organizaţii internaţionale.
O carte de condoleanţe a fost deschisă la Centrul ONU în România, în care au semnat mai mulţi oficiali, printre care preşedintele Traian Băsescu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO