Membrii ABBA îi cer lui Donald Trump să nu mai folosească melodiile lor la mitinguri electorale

Membrii ABBA i-au cerut candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, să nu mai folosească muzica şi videoclipurile lor la mitingurile sale electorale, a anunţat joi casa de discuri a formaţiei suedeze.

Urmărește
964 afișări
Imaginea articolului Membrii ABBA îi cer lui Donald Trump să nu mai folosească melodiile lor la mitinguri electorale

Hituri ABBA, printre care „The Winner Takes It All”, „Money, Money, Money” şi „Dancing Queen”, au fost difuzate la un miting organizat de Trump şi JD Vance pe 27 iulie în Minnesota, însoţite de videoclipuri, a relatat cotidianul suedez Svenska Dagbladet.

„Împreună cu membrii ABBA, am descoperit că au fost publicate videoclipuri în care muzica ABBA a fost folosită la evenimente Trump şi, prin urmare, am solicitat ca o astfel de utilizare să fie imediat eliminată şi dată jos”, a transmis Universal Music, casa de discuri a trupei, potrivit Reuters.

Universal Music a afirmat că nu a fost acordată nicio permisiune sau licenţă campaniei lui Trump.

Membrii trupei au refuzat să comenteze incidentul, a declarat un reprezentant pentru Reuters, adăugând că susţin pe deplin comunicatul Universal.

Membrii ABBA nu sunt singurii muzicieni care s-au săturat ca Trump să le folosească piesele.

Foo Fighters, Céline Dion, Beyoncé, Johnny Marr de la The Smiths, casa de discuri a regretatei cântăreţe Sinéad O'Connor şi familia regretatului cântăreţ de muzică soul Isaac Hayes i-au cerut anterior lui Trump să nu mai folosească melodiile. Familia lui Hayes a intentat chiar un proces împotriva lui Trump, conform Politico.

În august, Céline Dion a condamnat utilizarea melodiei „My Heart Will Go On” din Titanic la unul dintre mitingurile contracandidatului republican. Luând în derâdere alegerea, ea a adăugat: „Serios, tocmai acea piesă?”

Trupa rock Foo Fighters a declarat că nu i-a permis lui Trump să folosească o piesă de-a lor la un miting din Arizona şi a adăugat că va dona orice drepturi de autor rezultate în urma utilizării neaprobate a melodiei lor campaniei prezidenţiale a candidatului democrat Kamala Harris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici