Video Membrii grupării Giuleşti scăpau de urmăririle în trafic cu maşini de lux puternice

Membrii grupării Giuleşti au scăpat de mai multe ori filtrelor poliţiei şi de urmăririle din trafic ale anchetatorilor datorită maşinilor scumpe cu care mergeau când comiteau fapte, în ultimele cazuri fiind vorba de un Mercedes modificat pentru viteză, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Urmărește
3095 afișări

Potrivit surselor citate, gruparea Giuleşti, specializată în furturi (din bancomate) şi tâlhării, are doi lideri, Dumitru Păncescu, zis Miki, şi Adrian Stancu, zis Mituş şi doi "locotenenţi" - Dorinel Ionel Lăzărică şi Claudiu Marius Fieraru.

Până în prezent, Dumitru Păncescu a fost deferit justiţiei, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, în două dosare penale, iar Adrian Stancu a fost trimis în judecată în trei dosare. Stancu e judecat în două dintre cazuri alături de Păncescu. În cele trei dosare ale lui Stancu, procurorii au investigat 46 de fapte de furt sau tâlhărie.

Potrivit surselor judiciare citate, Păncescu şi Stancu au fost prezenţi la aproape fiecare faptă de tâlhărie sau furt de bancomate, investigată în prezent în dosarul procurorilor de la Secţia de Urmărire penală şi Criminalistică.

Aceşti au scăpat de mai multe ori urmăririlor poliţiei, datorită faptului că atunci când comiteau faptele mergeau cu autoturisme scumpe, în ultima vreme ei folosind un Mercedes, cel mai probabil modificată special pentru creşterea vitezei.

Astfel, membrii grupării Giuleşti au reuşit să scape de mai multe filtre ale poliţiei şi să-şi lase în urmă anchetatorii ce îi "filau" în trafic.

Din gruparea Giuleşti fac parte Marian Gheorghe - zis "Expres" sau "Expresul Negru", Marian Mihăiţă Ciuraru - zis "Spoitorul", Bujor Gheorghe - zis "Orient", Florin Neagu - zis "Geras", Adrian Constantin Bereandă - zis "Smox" sau "Ady Berandi" sau "Bonx" sau "Grasu", Iulian Berechet - zis "Bulină", Gheorghe Cosma - zis "George" sau "Mafiotul", Alexandru Oace, Aurel Dumitreu - zis "Rică", Adrian Opiţeanu - zis "Romanu", Victor Armeanu - zis "Juvete", Dragoş Nicolae Fabian - zis "Biţă", George Fabian, zis "Geo", Liviu Iordan, Cornel Enescu - zis "Briceag" şi Gabriel Alexe.

Toate aceste persoane au fost deferite justiţiei în perioada iulie şi septembrie 2008, respectiv martie şi iulie 2009, în patru dosare penale.

În rechizitoriul din 17 iulie 2008, procurorii prezintă şase fapte de furt sau tâlhărie a membrilor grupării conduse de Stancu şi Păncescu, în toate cazurile aceştia folosind maşini scumpe.

La una dintre fapte, din 23 august 2007, când patru membrii ai grupului au deposedat violent un bărbat de două lanţuri de aur pe care le purta la gât, aceştia au folosit o maşină Renault Safrane. Victima din acest caz, conducea pe Splaiul Independenţei din Bucureşti, iar în zona căminelor P2-P3 din Regie, a atins uşor maşina inculpaţilor. Aceştia au coborât şi au început să îl lovească pe bărbat timp în care i-au smuls şi lanţurile de aur de la gât. În tot acest timp un alt membru al grupului i-a sustras bărbatului, din maşină, portofelul, şi ulterior i-au tăiat cauciucurile maşini ca să nu-i poată urmări.

În cazul de furt, din 2 spre 3 decembrie 2007, de la Agenţia 75 a Loteriei Române de pe Calea 13 Septembrie, din Capitală, membrii grupării Giuleşti au folosit două maşini de lux, respectiv un Mercedes şi o limuzină Audi A8 - maşină recunoscută pentru viteză şi fiabilitate. Ei au furat bilete de loto şi 6.000 de lei.

Cei doi agenţi de patrulă au ajuns Agenţia Loto, în noaptea respectivă, la mai puţin de două minute de la sesizarea prin staţie. Aceştia au relatat anchetatorilor că în faţa Agenţiei se aflau parcate, suspect, două maşini, un Mercedes şi un Audi A8. La vederea agenţilor, trei persoane, identificate ulterior ca fiind membrii ai grupării, au plecat în trombă cu cele două maşini. Ulterior Mercedes-ul a fost găsit într-o benzinărie din cartierul bucureştean Giuleşti.

Într-un alt caz de furt, tot din decembrie 2007, membrii grupării au mers cu un autoturism BMW pentru a fura o remorcă din faţa unui bloc. Imediat după furt, arată anchetatorii, aceştia au gonit cu remorca prinsă de maşină, prin Capitală, fără a opri la semnalele semafoarelor. Urmărirea acestora a încetat doar după ce poliţiştii au blocat o intersecţie, pe unde trebuiau să treacă membrii grupării. Când au văzut blocajul din intersecţie aceştia au pierdut controlul maşinii BMW şi s-au izbit într-un stâlp, fiind prins de către oamenii legii doar un ocupant al maşinii.

Într-un alt rechizitoriu, din 18 septembrie 2008, prin care au fost deferiţi justiţiei capi şi membri ai grupării Giuleşti, procurorii arată că, în noapte de 8 spre 9 ianuarie 2008, Păncescu şi alte persoane au lovit cu brutalitate un paznic al unei societăţi comerciale, de unde au furat bunuri electronice şi o casă de bani, prejudiciul fiind de 20.000 de lei. La această tâlhărie membrii grupului au folosit o maşină Audi A6 bleumarin, care aparţine unuia dintre capii grupării Adrian Stancu, şi care la momentul jafului avea numerele acoperite cu o cârpă, potrivit declaraţiei unui dintre martorii audiaţi în acest dosar, în care au fost cercetate şi probate 18 fapte de furt sau tâlhărie.

Gruparea Giuleşti cunoscută anchetatorilor având preocupări pentru tâlhării şi furturi de bani din ATM-uri, aparţinând unor societăţi bancare, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a acţionat pe tot teritoriul României, astfel că toate cazurile având ca autori membri ai reţelei au fost conexate, fiind investigate faptele de către Parchetul îanltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme au făcut, marţi dimineaţă, zece percheziţii domiciliare, pentru "destrămarea uneia dintre cele mai importante grupări infracţionale specializată în tâlhării şi furturi din bancomate".

În urma descinderilor, Dumitru Păncescu, Adrian Stancu şi "locotenenţi" lor, Dorinel Ionel Lăzărică şi Claudiu Marius Fieraru, au fost duşi la Parchet, pentru a fi interogaţi.

Cei doi lideri ai grupării Giuleşti, Dumitru Păncescu şi Adrian Stancu, şi locotenenţii acestora, Claudiu Marius Fieraru şi Dorinel Ionel Lăzărică, au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului instanţei supreme, care cer la Tribunalul Vâlcea arestarea preventivă a acestora.

Procurorii îl acuză pe liderii reţelei, Dumitru Păncescu, zis "Miki", şi Adrian Stancu, zis, "Mituş" de două fapte de tâlhărie, tentativă la furt calificat, tentativă la tâlhărie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Pe Claudiu Marius Fieraru anchetatorii îl acuză de trei fapte de tâlhărie, tentativă la furt calificat, tentativă la tâlhărie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor iar pe Dorinel Ionel Lăzărică de complicitate la tentativă la infracţiunea de tâlhărie.

Cei patru urmează să fie duşi la Tribunalul Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile, mai notează procurorii.

Dosarul este instrumentat împreună cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Anchetatorii menţionează că probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că cei patru au fost trimişi în judecată pentru fapte similare, aspect ce demonstrează persistenţa infracţională a acestora şi că pericolul pentru ordinea publică rezultă şi faptul că infracţiunile pentru care sunt cercetaţi în prezent au fost comise la scurt timp după ce au fost lăsaţi în libertate în celelalte dosare.

Membri ai celei mai ample grupări specializate în furturi şi tâlhării, numită "Giuleşti", vizată de anchetatori din 2007, au fost ridicaţi, marţi dimineaţă, de către poliţişti, unii dintre componenţi ai reţelei mai fiind arestaţi în cazuri similare, însă Tribunalul Capitalei a decis eliberarea lor, afirmau surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici