- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Membru al Cosa Nostra, suspectat de omor, prins în Capitală
Un presupus membru al mafiei italiene Cosa Nostra, suspectat de omor calificat, a fost prins luni seară în Capitală de poliţiştii Serviciului Urmăriri şi este audiat la Curtea de Apel Bucureşti.
Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, este suspectat că ar fi ucis o persoană în anul 1989, în Italia, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan.
El a fost depistat de poliţiştii Serviciului Urmăriri în Capitală şi reţinut luni seară, a precizat sursa citată.
Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi, arestarea, pentru 29 de zile, a lui Giuseppe Scuderi, membru al Cosa Nostra, în vederea predării acestuia către autorităţile italiene, instanţa luând act de dorinţa acuzatului de a fi trimis în Italia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
România are cu 6.000 mai puţini pensionari, dar pensii mai mari
-
Cel puţin 100 de nord-coreeni au fost ucişi în lupte alături de forţele ruse, afirmă Seulul
-
Bulgaria introduce controale temporare la frontiera cu România începând cu 1 ianuarie 2025
În urma audierii lui Scuderi, Curtea de Apel Bucureşti a luat act de cererea italianului de a fi trimis în ţara sa.
El urmează a fi predat autorităţilor italiene, după ce instanţa română a validat mandatul european de arestare emis pe numele lui, de către procurorii din Catania.
Comisarul Adrian Dumitrescu, şeful Serviciului Urmăriri al Poliţie Românie, a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, că italianul Giuseppe Scuderi, membru al mafiei italiene Cosa Nostra, era urmărit în România de aproximativ şase luni, el fiind prins, luni seară, într-un cazino de pe Bulevardul Timişoara din Bucureşti, unde sărbătorea ziua soţiei.
Bărbatul locuia în Bucureşti, într-un apartament închiriat, pe strada Romancierilor, a afirmat şeful Serviciului Urmăriri al Poliţie Românie.
Dumitrescu a declarat că acesta nu avea afaceri în România şi a folosit un act de identitate pe un alt nume, al lui Vincenzo Cristaldi.
Bărbatul s-ar afla în România de 3-4 ani şi nu avea slujbă, fiind sprijinit, cu banii, de către familia lui din Italia, a declarat Paolo Sartori, ofiţerul italian de legătură de la Poliţia Română, prezent la conferinţa de presă.
Scuderi avea emis pe numele său un amndat de arestare european, după ce în martie 2005 Înalta Curte din Italia l-a condamnat la închisoare pe viaţă, pentru omor calificat, trafic de arme şi deţinere şi folosire de arme provenite din trafic.
Ofiţerul italian Sartori a precizat că Scuderi era foarte retras şi nu avea viaţă socială în România, motiv pentru care găsirea lui a fost dificilă.
În februarie 1989, Scuderi şi alţi doi complici au sechestrat un alt mafiot italian pe nume Giuseppe Catania, l-au torturat şi apoi l-au împuşcat mortal, posibil din cauza divulgării unor informaţii.
Potrivit lui Sartori, Scuderi face parte din clanul italian Cursoti, din Catania. Acesta nu era liderul clanului, însă, era unul din membrii importanţi.
Adrian Dumitrescu a precizat că în decurs de aproximativ 10-15 zilei, conform legii, Scuderi ar trebui să fie predat autorităţilor italiene. Italianul este însă acuzat de autorităţile române, de fals privind identitate şi uz de fals.
Scuderi a stat deja patru ani în închisoare, în Italia, în arest preventiv. El a fugit din ţară când a primit sentinţa de închisoare pe viaţă.
În momentul în care a fost ridicat de autorităţile române, italianul a negat că este Scuderi, însă poliţiştii români i-au luat amprente, le-au comparat cu cele ale autorităţilor italiene şi au stabilit că este vorba despre mafiotul căutat în Italia.
Scuderi mai este suspectat şi de alte infracţiuni cu violenţă comise de clanul din care face parte, ocupându-se cu perceperea taxelor de protecţie şi a traficului de droguri.
În ceea ce priveşte actele de identitate pe care Scuderi le avea asupra lui când a fost ridicat, nu erau false, însă aparţineau altei persoane.
Ofiţerul Paolo Sartori a precizat că proprietarul de drept al actelor ar putea fi tot un membru al clanului care l-a ajutat să se ascundă de autorităţi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO