- Home
- Social
- SIBIU, (11.03.2013, 17:26)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Pediatrie Sibiu: Copiii dorm câte doi în paturi
Un membru în CA al Spitalului de Pediatrie Sibiu, unde doi copii ar fi fost culcaţi pe jos, spune că a verificat modul în care stau copiii în saloane şi a observat "condiţiile precare, suprasolicitarea", într-un spaţiu de nici nouă metri pătraţi fiind trei paturi cu doi copii în fiecare.
Urmărește
415 afișări
Membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Pediatrie Sibiu: Copiii dorm câte doi în paturi (Imagine: www.pediatriesibiu.ro)
Ana Maria Micu este reprezentanta unei asociaţii în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Pediatrie, şi, după ce o femeie a reclamat că cei doi copii ai săi ar fi fost puşi să doarmă pe jos, a verificat, luni, condiţiile în care stau copiii în spital.
"Direcţiunea spitalului ne-a prezentat toate spaţiile, atât cele nou amenajate, cât şi cele în care spitalul îşi desfăşoară acum activitatea. Am observat condiţiile precare, suprasolicitarea şi a personalului, şi a rezervelor. Într-un spaţiu mic erau trei paturi, nouă metri pătraţi sau poate nici atât, doi copii în pătuţuri. Nu am găsit niciun copil pe jos şi am fost plimbaţi prin toate spaţiile spitalului. Am găsit doi copii în acelaşi pat, dar copii pe jos nu", a declarat presei Ana Maria Micu, care reprezintă o asociaţie a mamelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Potrivit acesteia, la asociaţie se primesc numeroase plângeri referitoare la condiţiile din spital, dar puţine sunt mamele care doresc să îşi asume o plângere.
Întrebată ce reclamă mamele, Ana Maria Micu a precizat că, în general, este vorba despre atitudinea pesonalului, despre limbaj şi refuzul de a fi internate cu copiii.
"Că sunt agitate (asistentele şi infirmierele - n.r.), că nu vorbesc foarte frumos copiilor, dar nu am avut mame care să aibă curajul şi tăria să îşi asume o plângere în acest sens şi să o depună. Au fost doar mărturii ale mamelor, mărturii verbale", a afirmat Micu.
Reprezentantele asociaţiei au ajutat-o, luni, pe femeia care a reclamat faptul că cei doi copii ai săi ar fi fost puşi să doarmă pe jos, fetiţa fiind şi pălmuită, şi au însoţit-o la conducerea spitalului.
Mama celor doi copii, Lavinia Miruţ, a afirmat că aceştia se simt mai rău şi că plâng să fie luaţi acasă.
"Revoltată sunt pentru că mi-am adus copiii bolnavi şi i-am găsit mult mai bolnavi. Mi s-a spus că mi-i pune să doarmă pe jos, ceea ce nu mi se pare corect. M-a întâmpinat fetiţa plângând: «Mami, mi s-a pus branula în mânuţă şi o tanti mi-a dat palme». La fetiţă i-a venit să tuşească, i-a spus să întoarcă capul, dar nu a mai apucat şi a tuşit pe doamna asistentă, care i-a dat o palmă. Aseară (duminică seara - n.r.) i s-a spus la fetiţă: «Dacă îţi dau o palmă îţi zboară capul de la loc sub pat!» Acum băieţelul şi fetiţa plâng în continuare şi vor acasă", a declarat Lavinia Miruţ.
Managerul Spitalului de Pediatrie Sibiu, Alexandru Mihuţ, recunoaşte că sunt câte doi, chiar trei copii în pat.
"Se lucrează în condiţii de supraaglomerare. Avem internaţi astăzi (luni - n.r) 123 de copii pe 80 de paturi. Sunt doi, uneori chiar trei copii în pat, pentru că, în funcţie de patologia de boală a fiecărui copil, nu poţi să-i pui unul lângă celălalt", a declarat Alexandru Mihuţ.
El a precizat că se confruntă cu un deficit de personal, "la personalul mediu care se ocupă de copiii internaţi" şi că a făcut demersuri pe lângă autorităţile locale şi centrale pentru remedierea situaţiei.
Poliţia Sibiu a declanşat o anchetă după ce o femeie a reclamat că o fetiţă de 8 ani, internată la Spitalul de Pediatrie cu pneumonie, a fost pălmuită de către o asistentă, femeia susţinând pe blogul său că mamei fetei i s-a spus că cei doi copii ai săi vor fi "culcaţi pe jos" în spital.
O femeie a depus o plângere la Poliţia Sibiu, în numele unei mame despre care afirmă că nu ştie să scrie, reclamând astfel că fetiţa acesteia a fost pălmuită de o asistentă de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde era internată.
Potrivit poliţiştilor, femeia a reclamat, în plângere, că fetiţa a fost lovită peste faţă de către o asistentă de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, a declarat că la Poliţia municipiului Sibiu a fost înregistrată o plângere, urmând să fie făcute verificări, fără a oferi detalii despre acest caz.
Pe de altă parte, femeia care a depus plângerea detaliază situaţia pe blogul său, susţinând că o fetiţă de opt ani şi fratele ei, de patru ani, bolnavi de pneumonie, au fost culcaţi pe jos în Spitalul de Pediatrie din Sibiu, fiind agresaţi fizic. Astfel, într-o postare de duminică, femeia povesteşte că mama celor doi copii i-a cerut ajutorul întrucât aceştia se simţeau foarte rău şi că ea a îndrumat-o să cheme ambulanţa.
"I-am recomandat Laviniei să solicite o ambulanţă, care a sosit în scurt timp şi a transportat-o împreună cu copiii la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Aici, la Sibiu, a început epopeea aşteptării în faţa camerei de urgenţe. După sosirea la spital, copiilor li s-a luat temperatura pe coridor şi, pentru că aceasta nu era mai mare de 40 de grade, au fost lăsaţi să aştepte. Ştim cu toţii, intrările la UPU se fac în funcţie de prioritate, nu în funcţie de ordinea sosirii la spital. Şi au aşteptat… au aşteptat… mai bine de două ore. În final au fost consultaţi, li s-a luat sânge pentru analize, li s-a pus diagnosticul de pneumonie şi amigdalită (plus probleme gastro-intestinale la Alexandra) şi s-a decis internarea lor", a scris femeia pe blog.
Potrivit acesteia, copiii au fost mutaţi într-o altă clădire, unde se fac internările. "Copiii au fost transferaţi într-o altă clădire a spitalului, unde se fac internările, loc în care mamei i s-a comunicat că secţiile sunt supra-aglomerate, că ea nu se poate interna alături de copii şi că, cel mai probabil, cei doi vor fi culcaţi pe jos. «O să ţi-i culc pe jos!» a fost afirmaţia doctoriţei, enervată că alţi copii sosiseră pentru internare, pe tura ei. (...)", a susţinut femeia.
Într-o postare de luni, femeia povesteşte că, după ce copiii au fost lăsaţi fără mamă în spital, fetiţa a fost "pălmuită pentru că a tuşit", iar băieţelul "urecheat" pentru că a cerut un biberon.
"După o noapte albă, plină de griji vis-a-vis de starea copiilor săi, Lavinia s-a prezentat din nou la spital, imediat după începerea programului de vizite, pentru a-şi vedea copiii. La întâlnirea cu fetiţa ei, Alexandra a izbucnit în lacrimi, povestindu-i mamei sale, îngrozită, că fusese bătută de o asistentă medicală, în seara precedentă. Alexandra a avut un acces puternic de tuse (să nu uităm, fiind bolnavă de pneumonie), moment în care asistenta medicală care îi montase branula a pălmuit-o peste faţă, cu putere. Motivul? Pentru că… a tuşit!!!", a scris femeia pe blog.
Potrivit acesteia, fetiţa ar fi fost separată de fratele ei, care a plâns toată noaptea după mamă. "În urma unei scurte discuţii telefonice cu fiica sa, Lavinia a aflat că şi băieţelul ei a fost «urecheat» de către o asistentă, pentru că a coborât din pat pentru a cere o sticlă cu biberon în locul căniţei în care i s-a servit laptele (sau ceaiul) de la cină", a mai scris femeia.
Ea a precizat pe blog că a depus la Poliţie o reclamaţie cu numărul 32234/10 martie 2013, în numele mamei copiilor, care nu ştie să scrie.
Conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu spune că a declanşat o anchetă administrativă în urma reclamaţiilor privind faptul că o fetiţă ar fi fost pălmuită de o asistentă şi că dacă acestea se confirmă asistenta poate fi concediată.
Managerul Spitalului de Pediatrie din Sibiu, Alexandru Mihuţ, declara, luni, într-o conferinţă de presă, că a primit, în cursul dimineţii, o reclamaţie din partea unei femei ai cărei copii sunt internaţi în spital cu pneumonie.
Potrivit lui Mihuţ, în reclamaţie femeia vorbeşte despre "un comportament neadecvat din partea personalului medical".
"În dimineata aceasta (luni - n.r.) am primit o sesizare de la o mămică ai cărei doi copii au fost internaţi în Clinica de Pediatrie, începând de sâmbătă. Reclamaţia mamei se referă la un comportament neadecvat din partea personalului medical. Aşa scrie dumneaei. Noi am demarat o anchetă administrativă pe care o facem prin doctorii noştri şi discutăm cu ambele părţi", declara Alexandru Mihuţ.
El preciza că a discutat cu mama copiilor, care este "destul de agitată şi nervoasă", având "o atitudine necuviincioasă cu personalul medical", încă de la sosirea la Urgenţă.
Mihuţ afirma însă că "nu este adevărat" că cei doi copii ar fi fost culcaţi pe jos.
"Nu este adevarat. Noi am reuşit să aducem paturi din etajul doi, să îmbunătăţim numărul de paturi la etajul întâi, în aşa fel încât să nu stea niciun copil pe jos. Niciun copil nu a dormit pe jos. Avem toate condiţiile asigurate, avem tot ce ne trebuie, medicamente, materiale sanitare, reactivi, în aşa fel încât să nu chemăm mămicile de acasă cu niciun fel de materiale sanitare", declara managerul Spitalului de Pediatrie.
Întrebat dacă asistenta i-a dat sau nu o palmă fetiţei de opt ani, managerul spitalului afirma că urmează să se stabilească acest lucru.
"O palmă nu vă pot confirma sau infirma. Noi am demarat această cercetare administrativă şi vom vedea ce spune şi asistenta de salon, care atunci a recoltat copilului. Personalul medical afirmă că este firesc să nu te uiţi atunci când ţi se pune branula şi să nu tuseşti în faţa asistentei. Probabil că a fost o atitudine mai dură din partea asistentei. Nu vă pot confirma. Nu ştiu", afirma managerul spitalului.
Potrivit acestuia, se vor lua "măsuri drastice" dacă se confirmă că asistenta a lovit copilul.
"Vom lua măsuri drastice pentru personalul care se comportă astfel. Nu încurajăm asemenea atitudine din partea personaului medical. Dacă se confirmă, vom lua măsuri drastice, până la desfacerea contractului de muncă, chiar dacă noi nu avem personal suficient", afirma Alexandru Mihuţ.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe