Memorandumul privind justiţia, discutat în Plenul Consiliului Superior al Magistraturii

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ia discuţie în şedinţa de luni Memoradumul privind justiţia, act prin care asociaţiile de magistraţi solicită un set de măsuri pentru un sistem judiciar eficient şi de calitate, documentul fiind adoptat de 101 instanţe şi 28 de parchete.

Urmărește
472 afișări
Imaginea articolului Memorandumul privind justiţia, discutat în Plenul Consiliului Superior al Magistraturii

Memorandumul privind justiţia, discutat în Plenul Consiliului Superior al Magistraturii

Luni, plenul CSM ia în discuţie "punctul de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios în legătură cu sesizările magistraţilor referitoare la Memorandumul privind justiţia, întocmit de asociaţiile profesionale şi cu privire la necesitatea stabilirii şi pregătirii de către Consiliul Superior al Magistraturii, a unei întâlniri cu conducerile instanţelor şi ale parchetelor, precum şi cu conducerile asociaţiilor profesionale, în vederea discutării lui", potrivit datelor afişate pe site-ul instituţiei.

"Faptul că CSM-ul a inclus pe ordinea de zi discutarea Memorandumului este un prim pas spre găsirea de metode practice de implementare a soluţiilor pe care le-am propus în vederea rezolvării problemelor din justiţie, enuntate în acest document programatic", a declarat pentru MEDIAFAX Daniela Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR).

Memorandumul privind justiţia a fost adoptat până în prezent de 101 instanţe din ţară şi 28 de parchete, altele urmând să decida în cadrul adunărilor generale dacă se alătură formei de protest.

Asociaţia Procurorilor din România şi procurori care nu sunt membri ai asociaţiei susţin solicitările cuprinse în memorandum. Şi Uniunea Naţională a Barourilor din România şi-a sprijinul pentru demersul magistraţilor.

Asociaţiile de magistaţi au discutat problemele recente din justiţie cu experţii Comisiei Europene care de ocupă de evaluarea sistemului judiciar din România, prezentându-le specialiştilor Memorandumul privind justiţia prin care se solicită un set de măsuri pentru un sistem eficient şi de calitate.Un raport scris privind problemele din justiţie va fi trimis Comisiei Europene de asociaţiile profesionale ale magistraţilor în perioada ce urmeaza.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici