Merele s-au copt mai repede, sunt dulci, dar ajung în gemuri şi în sucuri pentru că sunt „inestetice“

Căldura excesivă, cu maxime de peste 40°C, a copt merele mai devreme, dar le-a adus şi imperfecţiuni, astfel că multe dintre ele vor ajunge în fabrici, unde vor fi procesate, pentru că consumatorii cumpără cu ochii şi îşi doresc fructe proaspete uniforme.

Urmărește
180 afișări
Imaginea articolului Merele s-au copt mai repede, sunt dulci, dar ajung în gemuri şi în sucuri pentru că sunt „inestetice“

Merele s-au copt mai repede, sunt dulci, dar ajung în gemuri şi în sucuri pentru că sunt „inestetice“

Căldura excesivă, cu maxime de peste 40°C, a copt merele mai devreme, dar le-a adus şi imperfecţiuni, astfel că multe dintre ele vor ajunge în fabrici, unde vor fi procesate, pentru că consumatorii cumpără cu ochii şi îşi doresc fructe proaspete uniforme.

„Sunt foarte mulţi oameni care caută merele cele mai frumoase, merele perfecte. Oamenii îşi doresc un măr roşu pe toate părţile, dar trebuie să fie conştienţi de faptul că mărul atunci când creşte poate rămâne verde pe anumite părţi, pentru că frunzele pomului nu lasă lumina să treacă şi să-l înroşească. De asemenea, merele care au un punctuleţ sau nu sunt uniforme, s-ar putea să fie chiar mai dulci şi mai gustoase decât merele perfecte. (...) Nu fugiţi de ele, căci, cel puţin anul acesta, o să vedem o varietate mai mare de culori şi de modele faţă de ceea ce am văzut în anii anteriori“, a spus Corina Oprea, cofondatoare a Crăiţei Merelor, în cadrul emisiunii ZF Agropower.

La rândul său, Lucian Florea, preşedintele Asociaţiei Fruleg, care pune pe piaţă mere de Iţeşti din judeţul Bacău, a spus că multe mere vor merge spre procesare, din cauză că sunt mai slabe calitativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici