Vara, mai mult ca oricând, oamenii trebuie să aibă grijă să se hidrateze suficient. Iar medicii recomanda să consumăm cât mai multă apă, oriunde ne-am afla. Însă, lichidele ţinute în soare, în recipiente de plastic, ore întregi, pot să facă mai mult rau decât bine, arată Aleph News.
Potrivit specialiştilor, la temperaturi mari, recipientele din plastic elimină o substanţă toxică numită BISFENOL A, care ajunge în apă şi, ulterior, în organism. La fel se întâmplă şi cu ftalaţii: acţionează ca un distructor hormonal, scăzând fertilitalea. Efectele cele mai întâlnite sunt apariţia pubertăţii precoce la copii, obezitatea, dar şi riscul de cancer de sân, la femei.
În primul rând, se recomandă folosirea unei sticle reutilizabile, pe care oamenii o pot umple cu apă direct de acasă. O altă variantă o reprezintă cana de sticlă cu filtru biodegradabil, disponibilă în majoritatea magazinelor. Iar acasă, oamenii îşi mai pot monta un filtru la chiuvetă. Astfel, calitatea apei potabile va creşte semnificativ.