Metodă prin care se poate afla cât mai are de trăit un câine

Un studiu de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord propune un nou instrument pentru a ajuta oamenii şi veterinarii să evalueze starea sănătăţii câinilor vârstnici şi să ia decizii medicale informate, scrie Science Alert, care citează Frontiers in Veterinary Science.

Urmărește
520 afișări
Imaginea articolului Metodă prin care se poate afla cât mai are de trăit un câine

Metodă prin care se poate afla cât mai are de trăit un câine

Instrumentul poate prezice probabilitatea decesului în termen de şase luni, prin evaluarea stării de sănătate şi a calităţii vieţii câinilor în vârstă.

Conform unuia dintre autorii studiului, Natasha Olby, profesoară de gerontologie la NC State, fragilitatea este asociată la oameni cu pierderea forţei, scăderea vitezei de mers, pierderea în greutate şi reducerea activităţii, indicii că organismul începe să îşi piardă capacitatea de a funcţiona optim.

Aceste simptome sunt aplicabile şi câinilor, dar până acum lipseau instrumentele adecvate pentru a evalua fragilitatea canină.

Instrumentul, sub forma unui chestionar, colectează informaţii despre starea nutriţională, oboseală, slăbiciunea musculară, activitate socială şi mobilitatea câinelui.

Câinii care prezintă deficienţe în trei dintre cele cinci domenii sunt consideraţi fragili şi au de cinci ori mai multe şanse de a muri în următoarele şase luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici